Letná pauza zbehla ako voda a na nás už čaká prvé ligové kolo. FC Barcelona sa na domácom štadióne stretne s papierovo jednoduchým súperom, Realom Betis, no dlhoročné skúsenosti nás už dobre naučili, že podceniť svojho namotivovaného protivníka by sa mohlo favoritovi výrazným spôsobom vypomstiť.

Katalánci majú s Betisom mimoriadne pozitívnu bilanciu, posledných päť zápasov s Los Vediblancos totiž dokázali jednoznačným spôsobom vyhrať. V pamäti nám rezultuje najmä posledné vzájomné stretnutie, v ktorom Barca po náročnom zápase vyhrala na štadióne Benita Villamarína 0-2. Gólovo sa presadili Ivan Rakitić a Luis Suárez.

FC Barcelona

Kým Real Betis vstúpi do duelu plný síl, Katalánci za sebou už majú dva mimoriadne náročné zápasy so Sampaoliho Sevillou, s ktorou si to rozdali o zisk Španielskeho superpohára. Prvú trofej sezóny Blaugranas získali po výsledkoch 0-2 na andalúzskej pôde a 3-0 na Camp Nou.

Titul si však vyžiadal svoju nemalú daň, Luisovi Enriquemu sa zranila hneď trojica kľúčových hráčov, okrem Andrésa Iniestu, ktorý vynechá minimálne dva týždne a Jerémyho Mathieua, ktorého Lucho k dispozícii nebude mať týždne minimálne tri, sa astúrijský manažér nebude môcť spoľahnúť ani na Javiera Mascherana. Tomu by však malo na doliečenie stačiť oveľa menej, do nasledujuceho kola La Ligy by už mal zasiahnuť. Rovnako neuvidíme ani Neymara a Rafinhu, obaja reprezentujú Brazíliu na olympiáde v Riu.

Zápas proti Realu Betis by mohol mať špeciálnu príchuť pre Claudia Brava, podľa katalánskych denníkov by malo ísť o jeho posledný duel v drese Barcy. Čilský gólman má mať namierené do Manchestru City, kde posilní mužstvo Pepa Guardiolu.

V základnej zostave úradujúcich šampiónov môžeme očakávať niekoľko letných akvizícií, vrátane Samuela Umtitiho na poste stredného obrancu, ktorý je aktuálne v kádri Luisa Enriqueho spoločne s Gerardom Piquém jediným stopérom. V strede poľa pri neúčasti Iniestu a treste pre Andrého Gomesa z uplynulej sezóny naopak popri Rakitćovi zrejme uvidíme Denisa Suáreza. Príjemné starosti bude mať kouč FCB pri pozícii ľavého krajného obrancu, kde Lucas Digne vytvára veľmi slušnú konkurenciu Jordi Albovi. Rovnako tak nie je jasné ani to, kto nastúpi popri Luisovi Suárezovi a Lionelovi Messim v útoku, môže ísť totiž o Munira i Ardu Turana.

Predpokladaná zostava: Bravo - Jordi Alba, Umtiti, Piqué, Sergi Roberto - Denis, Busquets, Rakitić - Arda, Suárez, Messi.

Real Betis

Na Camp Nou príde desiaty tím z uplynulej sezóny, ktorého métou je pohodlné udržanie sa medzi španielskou elitou. Družstvo Los Vediblancos sa do La Ligy vrátilo len nedávno, keď v ročníku 2013/14 skončilo v najvyššej lige na poslednom mieste, no už o rok nato oslavovalo prvenstvo v Lige Adelante.

Betis trénuje od roku 2016 Gus Poyet, uruguajský 47-ročný manažér, ktorého si dobre pamätáme z jeho hráčskych čias, keď účinkoval dlhé roky v Zaragoze, Chelsea či Tottenhame. Od roku 2009 sa však venuje koučovaniu a ide mu to veľmi slušne, počas svojej kariéry už sa posadil na lavičku Brightonu, Sunderlandu aj AEK Athén.

Poyet má mimoriadne kozmopolitánny káder, v jeho mužstve sa nachádza dvadsaťšesť hráčov trinástich národností, tím si tradične veľa sľubuje najmä od dvoch hráčov na hosťovaní, Charlyho Musondu z Chelsea a Matiása Nahuela z Villarrealu. Oporou by mal byť čerstvý transfer Betisu, Antonio Sanabria, ktorého sa Béticos rozhodli po roku na hosťovaní z Ríma odkúpiť nastálo.

Predpokladaná zostava: Adan, Castro, Durmisi, Gutierrez, Joaquin, Mandi, Martin, Musonda, Petros, Pazzela, Piccini.

Zaujímavosti

  • Betis svoj posledný úvodný zápas La Ligy, ktorý odohral vonku, prehral. V sezóne 2013/14 podľahol Realu Madrid 1-2.

  • Barca si užíva šnúru víťazných zápasov v úvodných dueloch ligy na domácom štadióne. Naposledny tri body nezískala v prvom stretnutí nového ročníka doma v roku 2002, pri remíze proti Atléticu.

  • Barca domáce úvodné stretnutie ligy neprehrala od roku 1939, keď ju porazil Espanyol najtesnejším možným rozdielom.

Info o zápase

Dátum: 20. augusta 2016

Čas: 18:15

Miesto: Barcelona, Camp Nou

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: forcabarca,sk, goal.com, skysports.com
Foto: archív

V1PER

-1
2016-08-20 09:10:18

No Mathieu je taky klucovy hráč že aach ???? nech radšej prestúpi a nechá žiariť Umtitiho

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.