Na Barcu čaká ďalší výjazd v La Lige. Na pôde Gijónu pôjde o duel po remízovom stretnutí s Altéticom, ktoré z časti nenaplnilo očakávania, no zároveň ani príliš nesklamalo. Proti Sportingu ale katalánske mužstvo nič iné než výhru neberie.

Naposledy proti Gijónu to bol jednoznačne zápas Luisa Suáreza, ktorý hostí zničil svojimi štyrmi gólmi. Barca nakoniec triumfovala úplne grandióznym spôsobom, keďže na Camp Nou to skončilo dokonca až 6-0.

FC Barcelona

Počas týždňa čakal na Blaugranas zdatný súper, ktorý jej určite zobral množstvo síl, proti Gijónu sa ale nebudú môcť chlapci Luisa Enriqueho vyhovárať a tri body sú povinnosťou. Jednoduché to však byť určite nemusí.

Proti tímu z Astúrie s istotou nenastúpi Messi, ktorý je mimo na 3 týždne. Proti Los Colchoneros to pre Barcu skončilo teda nie úplne šťastne, strata Lea bude veľmi nepríjemná, no Katalánci si musia so situáciou poradiť.

Leovo zranenie ale dá viac priestoru pravdepodobne Ardovi Turanovi, čo môže byť pre Barcu z časti aj pozitívne, keďže Turek je vo skvelej forme, pričom momentálne dopláca na prítomnosť MSN v tíme.

Okrem Messiho do zápasu nenastúpi ani Samuel Umtiti, ktorý má tiež zdravotné problémy. Inak budeme pravdepodobne svedkami klasickej Luchovej rotácie, v ktorej dostane pristor pravdepodobne aj Jérémy Mathieu.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Mathieu, Alba, Denis Suárez, Rakitič, Busquets, Arda, Suárez, Neymar

Sporting Gijón

Tím z Astúrie prehral svoje posledné 2 zápasy, no rozhodne na tom túto sezónu až tak zle nie je. O ich kvalitách svedčí i to, že dokázali poraziť silné Bilbao, ktoré nie je za žiadnych okolností slabým súperom.

Gijón prehral s Barcou z posledných 10 zápasov až 9, na domácej pôde sa tak posnaží zmeniť túto zlú bilanciu, avšak proti Kataláncom im dáva šancu iba málokto. Zajtrajšieho súpera ale vedie veľmi kvalitný tréner, ktorého s určitosťou netreba podceňovať.

Abelardo Fernández by mal mať fit snáď všetkých svojich hráčov, okrem teda Barcelončana Douglasa, ktorý v Gijóne hosťuje iba niekoľko týždňov, no už sa stihol kuriózne zraniť. Pre tím z El Molinón by to ale nemala byť rozhodujúca strata.

Rátať môže kouč určite s Dujem Čopom, ten je najlepší strelec Rojiblancos. Presadiť sa túto sezónu dokázal už trikrát a bude teda mužom, na ktorého si bude musieť obrana dávať naozaj veľký pozor.

Predpokladaná zostava: Cuellar, Castellano, Babin, Amorebieta, Lora, Alvarez, Cases- Afif, Burgui, Gomez, Cop

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 24.9.2016

Čas: 16:15

Miesto: El Molinón, Gijón

Prenos: Digi Sport 3

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.