Náročný týždeň pre Barcu vrcholí po neľahkom stretnutí Ligy majstrov s Manchestrom City súbojom na štadióne Sáncheza Pizjuána, keď Kataláncov privíta nepríjemná Sampaoliho Sevilla. Podarí sa zverencom Luisa Enriqueho zabodovať naplno?

Faktom je, že FC Barcelona je v tejto sezóne jediným družstvom, ktoré dokázalo na andalúzskej pôde vyhrať, pričom cennú výhru sa jej zaknihovať podarilo ešte v auguste v prvom dueli dvojzápasu o Španielsky superpohár. Blaugranas uhrali skvelý výsledok 0-2 po góloch Luisa Suáreza a Munira el Haddadiho, ktorý sa presadil už po dvanástich minútach na trávniku.

V odvetnom stretnutí sa zrodil ešte jednoznačnejší rezultát, keď na Camp Nou Sampaoliho herným prejavom sympatická Sevilla inkasovala hneď trikrát. Dva razy sa presadil druhý dych naberajúci Arda Turan, presný zásah si na svoje konto pripísal následne aj Leo Messi.

Pokiaľ zájdeme do histórie hlbšie, Barca na štadióne Sáncheza Pizjuána pod Luchovým vedením v lige ešte nevyhrala. Kým v sezóne 2014/15 jeho tím v Andalúzii len remizoval, o ročník neskôr dokonca Sevilli podľahol, keď už Azulgranas nedokázali zareagovať na nepríjemnú šesťminútovku, počas ktorej inkasovali dva góly.

Sevilla FC

Trojnásobný víťaz Európskej ligy z posledných troch edícií druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže si prešiel v priebehu leta obrovskými zmenami, pričom tá najvýraznejšia nastala na trénerskom poste. Emeryho, ktorý odišiel do Paríža, nahradil bývalý kouč Čile Jorge Sampaoli.

Sevilli sa pod jeho vedením mimoriadnym spôsobom darí, v súčasnej dobe jej s dvadsaťjeden bodmi patrí v tabuľke La Ligy Santander štvrtá priečka, pričom stráca len tri body na vedúci Real Madrid. V domácom prostredí ostáva nezdolaná, keď má zatiaľ famóznu bilanciu piatich výhier z piatich súbojov vrátane skalpu Atlética Madrid.

Drobné zaváhanie pre Los Rojiblancos prišlo v uplynulom kole, keď na pôde Gijónu dokázali Andalúzania uhrať len remízu, nič to však nemení na ich súčasnej parádnej forme, ktorej dôkazom je aj jednoznačné víťazstvo 4-0 s Dinamom Záhreb v Lige majstrov.

Sevilla vyhrala v posledných osemnástich ligových zápasoch s Barcou len raz, v jedenástom kole najvyššej španielskej ligy si však na aktuálneho španielskeho majstra trúfa. Dopomôcť by jej k tomu mohol aj Samir Nasri, ktorý sa vracia do nominácie po problémoch s ľavým hamstringom.

Sampaolimu bude chýbať trojica zranených hráčov, spoľahnúť sa nebude môcť na Michaela Krohn-Dehliho, Benoita Trémoulinasa i Carlosa Fernándeza, na druhej strane mu však absentovať nebude jeho najlepší strelec, Luciano Vietto či trojgólový Pablo Sarabia.

Predpokladaná zostava: Sergio Rico - Mariano, Mercado, Rami, Escudero - Kranevitter - N'Zonzi, Vázquez, Ganso, Vitolo - Vietto.

FC Barcelona

Barca sa potrebuje po utorkovej porážke s Manchestrom City dostať pred reprezentačnou prestávkou opäť na víťaznú vlnu. V dueli skupinovej fázy Ligy majstrov Katalánci skvele do zápasu vstúpili, následne ale prišiel vyrovnávajúci gól Guardiolovej ekipy a zverenci Luisa Enriqueho prestali hrať.

Náročnosti stretnutia so Sevillou si je v katalánskom tábore vedomý prakticky každý. Na dnešnej tlačovej konferencii Lucho vyhlásil, že Sampaliho evolúciu obdivuje a na tri body bude jeho mužstvo môcť uvažovať len za predpokladu, že sa predstaví v najlepšom možnom svetle. Dopomôcť by výrazne mohol Messi, ktorému sa proti Andalúzanom darí.

Koučovi stále chýba obrovské množstvo hráčov, hoci maródka už nie je v tak žalostnom stave, ako tomu bolo ešte pred týždňom. Faktom však ostáva, že sily s Los Rojiblancos si nezmerajú Aleix Vidal, Gerard Piqué, Jérémy Mathieu, Jordi Alba, a rovnako tak dlhodobo zranený Andrés Iniesta. Do nominácie sa tak dostali aj dvaja hráči béčka.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen - Roberto, Umtiti, Mascherano, Digne - Denis Suárez, Busquets, Rakitić - Neymar, Suárez, Messi.

Info o zápase

Dátum: 6. november 2016

Čas: 20:45

Miesto: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla

Rozhodca: Santiago Jaime Latre

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív, goal.com, forcabarca.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.