Najsledovanejší futbalový zápas sveta opäť klope na dvere! Už za niekoľko hodín sa dozvieme, kto bude minimálne do najbližšieho Clásica sedieť na pomyselnom tróne španielskeho futbalu. Bude to stabilne hrajúci Madrid, alebo zakopávajúca Barca?

Naposledy to na Camp Nou vyzeralo spočiatku nádejnejšie pre Kataláncov. V druhom polčase šli vďaka Piquému do vedenia, ktoré ale netrvalo príliš dlho. Stav v prospech hostí zvrátili Benzema a Cristiano Ronaldo.


FC Barcelona

O dôležitosti a prestíži El Clásica je zbytočné hovoriť. Snáď najsledovanejšie derby planéty zväčša favorita nemá, no momentálne sú misky váh naklonené skôr na stranu Realu Madrid. To však prichádza na Camp Nou, no a hrať bude navyše proti Barcelona, ktorá už definitívne musí zabrať.

Na domácom štadióne zaknihuje Barca proti Madridu zväčša víťazstvo. Z posledných 13 zápasov tu prehrali iba 3, pričom v posledných 21 zápasoch dokázala Barca vždy aj skórovať. Úloha bude jednoduchá - dať jednoducho viac gólov ako súper.

Zranenia narúšajú plány obom trénerom, Barca mala ešte pred nedávnom rozsiahlu mardóku, no v tomto momente to vyzerá tak, že bude mať všetky dôležité esá k dispozícii. Chýbať by mal iba Mathieu, ktorému sa obnovilo zranenie. Iniesta i Umtiti sú už späť, v poriadku by mali byť snáď aj Piqué s Albom.

Proti Realu Madrid musí v každom zápase nastúpiť tá najsilnejšia zostava. Sila súpera je evidentná, momentálne sa k tomu všetkému pridružila však i dobrá forma hráčov z hlavného mesta. Do brány teda určite Ter Stegen, chýbať nebude ani MSN a pravdepodobne ani vracajúci sa Umtiti s Iniestom.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitič, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

Real Madrid CF

Merengues ťahajú parádnu šnúru víťazstiev, z ktorých jednoznačne najdôležitejšie bolo to proti Atléticu Madrid. Dovtedy strelecky mlčiaci Ronaldo zničil Atlétov, no teraz stojí pred ním minimálne rovnako náročná skúška. Pravda však je, že Real síce dosahuje výsledky, no niektoré výhry boli naozaj veľmi tesné a vydreté.

Čo sa hostí týka, u nich to vyzerá momentálne so zraneniami o čosi horšie. Zápas s určitosťou vynechajú Morata, Bale i Kroos, čo je pre domácich dobrá správa. Najmä druhý menovaný zažíva výbornú sezónu a Realu bude výrazne chýbať. Kvalita ale nechýba ani zvyšným dvom, Kroosovi to v Madride túto sezónu ide zatiaľ veľmi dobre.

Najlepším strelcom histórie týchto derby je Messi (21), no veľmi dobre sú na tom i Ronaldo s Benzemom. Za Madrid dal viac gólov v zápasoch El Clásica iba Di Stéfano (18). Portugalčan má na konte momentálne o 2 zásahy menej, zatiaľ čo Francúz sa trafil v posledných 7 zápasoch proti Barcelone 5-krát.

Pre trénera hostí takisto nič iné do úvahy nepripadá, než poslať na ihrisko to najlepšie, čo má. Chýbať tak s určitosťou nebudú Ramos, Ronaldo či Modrič.

Predpokladaná zostava: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovačič, Modrič, Ronaldo, Benzema, Vazquéz

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 3. december 2016

Čas: 16:15

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Rozhodca: Carlos Clos Gómez

Prenos: Digi Sport TV

jjnovo

0
2016-12-02 11:01:04

Spolu s Man U - Liverpool je tohle pro mě zápas sezóny. Barca do tohoto zápasu vstupuje v o něco horší roli jak "rozjetý" madrid, ale na druhou stranu, nám se vrací Umtiti a Andres, no real má ze hry největšího tahouna týmu, Balea. Nicméně, tyhle zápasy nemají favorita a já jen doufám a v podstatě i věřím, že vítězství slavit budeme my a že jim nasypeme pár pěkných fíků. :) A že konečně jak hráči tak trenér zavřou ty nevymáchaný huby všem těm chytrým diskutérům, kteří opět v časech, kdy se moc nedaří vyhazují a nakupují a však to všichni známe. Tímto taky na všechny zmíněné apeluji, uklidněte se a věřte týmu. Máme asi nejlepší tým na světě a tahle doba pomine. :)

STREAMCOMANDO

1
2016-12-02 16:20:50

Živý přenos v HD kvalitě - www.streamcomando.com/stream/barcelona-real-madrid-32118 :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.