Po týždni sa nám opäť v lige vracia na scénu aj Barca. Anoeta konečne padla, z Baskicka ale Barca v podstate ani nemusela odchádzať, keďže ju tentoraz do súboja vyzve Eibar. Ľahký súper to určite nie je, no štatistiky sú jednoznačne v prospech hostí.

Naposledy, keď sa Blaugranas objavili na ihrisku svojho zajtrajšieho súpera, tak nebolo o čom. Hostia vyhrali jednoznačne 0-4, dvojgólovým hrdinom zápasu bol Leo Messi, po góle pridali aj Munir s Luisom Suárezom.



FC Barcelona

Barca môže vyrovnať svoj minirekord z tejto sezóny, momentálne ťahá sériu troch víťazstiev v rade, proti bude zajtra Eibar, ktorý však Barcelone priveľmi odolávať zväčša nedokáže. Katalánci skórovali navyše vo svojích 12 posledných vystúpeniach vonku, pričom sa očakáva, že to inak nebude ani teraz.

Gólový priemer hráčov Luisa Enriqueho na ihriskách súpera je úctyhodný, 37 gólov v posledných 12 stretnutiach, čo je v priemere 3.1 gólu na zápas.

Messi skóroval vo svojich posledných štyroch zápasoch, Luisito Suárez zas z posledných piatych zápasov dokázal gólovo presvedčiť v štyroch z nich. Enormná útočná, najmä teda strelecká, sila je navyše podporená aj Neymarom, ktorý síce góly momentálne nedáva, no je platným najmä vďaka svojej aktivite.

Bez Iniestu a Rafinhu, avšak s Vidalom v nominácii. Po dlhšej pauze sa vracajú Aleix i Jérémy Mathieu, ktorí sa do výberu trénera Luisa Enriqueho často nedostávajú. Zranenia vyššie spomínanej dvojice však príliš vážne nie su, takže sa očakáva ich skorý návrat a tým pádom pravdepodobne opätovné opomínanie tejto dvojice.

Zajtrajšia zostava nie je úplne ľahko odhadnuteľná, kouč Barcy bude nútený nájsť zlatú strednú cestu, rotovať, no zároveň v tíme udržať kvalitu. Do brány pôjde určite Ter Stegen, kvôli Mascheranovej suspendácii uvidíme v zostave takmer určite aj Samuela Umtitiho, no a priestor dostane aj Jordi Alba. Záloha je jedna veľká neznáma, očakávať ale s najväčšou pravdepodobnosťou môžeme Gomesa s Rakitičom a Busquetsom.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Vidal, Umtiti, Piqué, Alba, Busquets, Gomes, Rakitič, Messi, Suárez, Neymar

Eibar

Eibaru sa i túto sezónu v lige darí, držia si svoje pekné 9. miesto a dokážu svojich súperov zaskočiť svižnou hrou. Proti Barcelone budú musieť Baskovia zabrať naplno, k dispozícii budú mať k tomu napríklad aj Pedra Leóna, ktorý je túto sezónu najlepším centrujúcim hráčom súťaže.

Súper Barcy zažíva horší domáci úvod do roku, v posledných dvoch stretnutiach na svojom ihrisku nevyhral, jeden zápas remizoval, druhý zas prehral. V roku 2017 sa im navyše nevyhýbajú ani zranenia, k dispozícii nebudú mať napríklad Arbillu, Juncu či Ramisa.

Vstup do štvrťfinále Copa del Rey zverencom Josého Luisa Mendilibara príliš nevyšiel, na Vicente Calderón utrpeli prehru 3:0 a ich šance na postup proti Atlétom sú tak mizivé. Revanšovať sa svojim priaznivcom budú chcieť proti Barcelone, jednoduché to však nebude.

Do brány sa kvôli zraneniu Riesga postaví pravdepodobne Yoel, v zostave by chýbať nemali ani Sergi Enrich či Pedro León. Od domácich očakávame určite veľmi silnú zostavu, ktorá nebude nejak obzvlášť defenzívne ladená.

Predpokladaná zostava: Yoel, Capa, Lejeune, Galvez, Pena, Riveira, Escalante, Fran Rico, Pedro León, Adrián, Enrich

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.