Aj keď posledných niekoľko dní patrí jednoznačne El Clásicu, včera večer novinami preblysla správa o brankárskej legende Blaugrana, ktorej podal pomocnú ruku Louis van Gaal a berie ju do Manchesteru United na poslednú fázu rehabilitácie kolena.

Fanúšikom Blaugrana netreba príbeh - veľmi smutný príbeh - vysvetľovať. Brankár v top forme sa rozhodol Barcelonu opustiť kvôli novým výzvam. Hoci klub ani fanúšikovia nechceli, Víctor bol v tomto smere neoblomný a odmietol s klubom zmluvu, ktorá končila 30. júna 2014, predĺžiť.

Následne však prišlo v zápase proti Celte Vigo na konci marca 2014 nešťastné zranenie. Victor si potrhal väzy v kolene a nasledovala operácia či niekoľko mesačný brejk od futbalu. Mal prestúpiť do Monaka, to však od brankára vzhľadom na jeho stav neférovo odskočilo. Teraz prišiel Van Gaal a ponúka Valdésovi možnosť doliečiť sa v United, aby následne mohol s prvým tímom aj trénovať. Neskôr sa uvidí. Toľko správa.

Fanúšikov samozrejme potešilo, že s 32-ročným brankárom to nie je až také zlé a má skutočnú možnosť hrať za United. Musí sa však doliečiť a na tréningu dokázať, že na to má. Zdá sa, že Van Gaal Valdésovi opäť pomohol. Mladšie ročníky si totiž nepamätajú, že práve Van Gaal ako tréner Barcelony v roku 2002 vytiahol Valdésa do prvého tímu.

Zaráža však spôsob, aký celú informáciu podáva slovenský bulvár. Na portáli cas.sk sa takisto objavila správa o záujme United o Valdésa. Pri hľadaní senzácie však autor článku neváhal hrubo zavádzať a klamať. Výmysly, ktoré v texte uviedol Valdésa akurát zosmiešňujú. Celý text sa vôbec nezakladá na pravde. Naozaj zarážajúce.

Už samotný nadpis robí z Valdésa nemožného brankára. Autor sa potom snaží Valdésa ponížiť aj úvodzovkami na slove posila neskôr v texte. Úplným klamstvo je veta o tom, že Barcelona nepredĺžila s Valdésom zmluvu. V tomto prípade je pravdou opak a to, že Barcelona sa snažila Valdésa presvedčiť, aby zostal.

Ďalšou nelogickou hlúposťou je myšlienka, že brankár po poškodení kolenných väzov stratil v klube svoju pozíciu. Je predsa jasné, že s takým zranením chytať nemohol a klub ho musel niekým nahradiť. V tomto prípade to bol Pinto. Niekedy sa človek naozaj nestačí čudovať, čo si bulvárni novinári v ceste za hľadaním senzácie dokážu vymyslieť.

Správu pritom zahraničné médiá publikovali v jasnom a pravdivom znení, takže o chybe či náhode nemôže byť v tomto prípade ani reč.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.