Prihlásiť sa môžete tu:
http://www.fantasy-liga.com/
SIGN UP FOR YOUR FREE ACCOUNT

Odkaz na pravidlá v angličtine je tu:
http://www.fantasy-liga.com/en/rules-of-the-game

Popísal som len niektoré a keďže neovládam angličtinu, tak len nedokonale resp.čo som pochopil z vlastných skúseností.
Tiež to bude len o španielskej La Lige a viac menej o bezplatnom prístupe.

Po úspešnom prihlásení v ktorom si okrem iného vytvoríte meno manažéra môžete začať budovať svoje mužstvo.
Každý manažér má jedno družstvo pozostávajúce z 18 hráčov (4 útočníci, 6 záložníkov, 6 obrancov a 2 brankári).
Vyberáte si ich (nakupujete) v položke TRANSFERS Na ich nákup máte 120 mil dolárov.
Môžete mať len 3 z jedného mužstva.
Najneskôr hodinu pred výkopom prvého zápasu môžete určiť zostavu na nasledujúce kolo, vymeniť (čiže predať a kúpiť) jediného hráča mužstva (ak použijete divokú kartu, tak aj viacerých, ale tú máte len jednu na celú sezónu), určiť kapitána a zástupcu kapitána, zvoliť taktiku (útočnú, vyrovnanú alebo obrannú) a formáciu (4-4-2, 4-3-3, 4-5-1, 3-4-3, 3-5-2, 5-3-2, 5-4-1). Po tomto čase sa kolo uzamkne a už nemôžete robiť žiadne zmeny, len čakať ako to dopadne v reále.
Za to ako vami zvolení hráči hrali v skutočnosti dostávate po skončení kola body. Boduje sa štart hráča v zápase (2 body), striedajúci hráč (1 bod), strelenie gólu (rôzne,-záleží to od nastavenej taktiky a od postu hráča), za asistenciu na gól (tiež rôzne), či hráč bol faulovaný a bola z toho 11-ka (3 body), za víťazstvo v stretnutí (1 bod, ale musí byť na ihrisku viac ako 45 minút), navyše obrancovia dostávajú body aj za čisté konto (závisí to od taktiky a hráč musí byť na ihrisku viac ako 45 minút), takisto brankár a ten aj za chytenú penaltu (4 body) a za 5 a viac úspešných zákrokov (1 bod). Dávajú sa aj záporné body, za žltú kartu (-1 bod), za červenú (-3 body), za spôsobenú 11-ku (-3 body), za nepremenenie 11-ky (-3 body), obrancovia a brankári aj za to, že dostali 3 a viac gólov (rôzne v závislosti od nastavenej taktiky). Kapitán dostane dvojnásobok bodov a keby nehral, tak dvojnásobok dostane jeho zástupca.
Ak váš hráč nenastúpi v skutočnosti na zápas, tak boduje jeho prvý náhradník z lavičky (poradie zhora nadol).
Za kolo sa body sčítajú za hráčov, ktorých ste určili do zostavy alebo za tých, čo nahradili vo vašej zostave v skutočnosti nehrajúceho hráča.
Podľa rôznych kritérií za výkon v jednotlivom kole prípadne dostanete aj nejaké medaily, ktoré môžete premeniť na takzvané Coins mince (ale len v prípade, že ste Premium Member) a za tie si môžete potom medzi jednotlivými kolami a niekedy aj v priebehu kola zaobstarať určité osobité výhody. Na začiatku bez ohľadu v akej kategórii súťažíte máte týchto Coins 50.
Samozrejme za skutočné peniaze si môžete okrem rôzne odstupňovaných Premium Member kúpiť aj vyššie spomínané Coins.
A takto to pokračuje kolo za kolom. Kto má najviac bodov vyhrá 200 dolárov (ak to bol taký, čo si kúpil Full Premium Member, tak 500 dolárov). Ale to nám asi nehrozí. :-)

Napokon súťaž je ešte bohatšia na rôzne nuansy, ako by sa zdalo z toho, čo je tu popísané, ale to zistíte sami v jej priebehu, tak ako som niečo, nie všetko, zisťoval ja vlani.
Možno viac by ste sa dozvedeli od ostrieľanejších matadorov, napr. od fantomasa.
Takže hor sa do boja!

Váš Dr.QQ

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.