Barcelona si v tomto zápase mohla predčasne zabezpečiť víťazstvo v skupine.

Jednotkou v bráne bol Marc-André ter Stegen. Chytal spoľahlivo, čo sa prejavilo nulou na jeho konte inkasovaných gólov. Vážnejšiu prácu mal len s dvomi strelami Dembélého. V 36. minúte vychytal jeho pokus nohou a v 53. minúte hlavou. Medzitým v 49. minúte ešte chytil ľahkú strelu McGregora spoza 16-ky (11 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Vpravo hral Sergi Roberto, ktorý okrem spoľahlivej obrannej činnosti výdatne podporoval aj útok. V 63. minúte dostal žltú kartu za faul na unikajúceho Forresta (34 plusových, 3 mínusové body-známka 7).

Vľavo nastúpil Jordi Alba, ktorý tiež podporoval aj útok. Aj on dostal žltú kartu za faul zozadu na Sinclaira (21 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6). Od 66. minúty ho nahradil Lucas Digne, ktorý plynule na jeho výkon nadviazal (6 plusových bodov-známka 6).

V strede obrany začal Gerard Piqué, o ktorého sa rozbíjali vlny útokov súpera ako príboj o útesy. Ale chybička sa vlúdila, keď v 36. minúte dovolil nebezpečne vystreliť Dembélému (16 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7). Vymenil ho v 72. minúte mladík Marlon, ktorý si zastal tento post vcelku spoľahlivo (4 plusové body, 1 mínusový-známka 6).

Celý zápas na stopérskom poste odohral Javier Mascherano hrajúci mimoriadne spoľahlivo, Dembélému obetavo zablokoval jednu strelu (22 plusových bodov-známka 7).

Čiernu robotu v defenzíve si Sergio Busquets v zálohe odpracoval ako je jeho zvykom, bol často faulovaný a niekoľkokrát bez povšimnutia hlavným rozhodcom, Na konci zápasu v pokutovom území nechtiac brnkol o nohu agilného Dembélého, ktorý si kvôli tomu neudržal rovnováhu a spadol, ale rozhodca tento zákrok neposúdil ako faul (16 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Ivan Rakitič ako pravý záložník podal solídny vyvážený výkon, na jednej strane v 19. minúte prihrával hlavou do šance Messimu, na strane druhej zablokoval strelu McGregora v 50. minúte. Takticky si vypýtal žltú kartu za faul rukami na Forresta a v ďalšom zápase si nútene oddýchne (27 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Ľavú stranu zálohy zabezpečoval po celý duel André Gomes, ktorý bol k dispozícii svojim spoluhráčom vždy vtedy, keď bolo treba, vidno, že s pribúdajúcimi minútami rastú jeho skúsenosti a sebavedomie (22 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

O kreativitu a vzruch na útočnej polovici a pred bránou súpera sa ako zvyčajne staral útočný trojzubec Barcelony, hrajúci po dlhšom čase v kompletnom zložení.

Mužom zápasu bol Lionel Messi. V 9. minúte mu strelu zablokovali, v 16. minúte vystrelil len vedľa, v 19. minúte jeho dopichávačka bránu tiež minula, v 24. minúte však prihrávku Neymara už trafil z voleja ideálne, jeho strela sa ešte obtrela o ľavú žrď a skončila v sieti, v 41. minúte ideálnym centrom našiel hlavu L. Suáreza, v 55. minúte dal z jedenástky druhý gól, keď poslal brankára Gordona do jedného rohu a loptu umiestnil do stredu brány, v 67. minúte mohol zaknihovať hetrik, no jeho strela len tesne minula ľavú tyč a napokon v 83. minúte posunul do ideálnej príležitosti znovu Suárezovi (41 plusových bodov, 3 mínusové-známka 9).

Luis Suárez na hrote útoku sa veľmi snažil, do listiny strelcov sa síce nezapísal, ale vďaka faulu na neho od Izaguirreho bola zapískaná penalta. Mal dve obrovské príležitosti, prvú hlavou mu zázračne vyrazil brankár a druhú napálil nohou len do pravej žrde (14 plusových bodov-známka 7).

Neymar hral na svojom poste ľavého krídla kreatívne, ale príležitosti skôr pripravoval ako sa do nich dostával. V 24. minúte prihral na prvý gól a v 67. minúte si prihrávku Messimu zopakoval, len s tým rozdielom, že to gólom neskončilo. V 71. minúte si po poťahovačkách s Lustigom vyslúžil od rozhodcu žlté napomenutie a podobne ako Rakitič, bude v nasledujúcom zápase pauzovať (25 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7). Tréner Barcelony Luis Enrique ho potom v 77. minúte radšej vystriedal a na jeho miesto nastúpil Arda Turan, ktorý sa do hry už veľmi nezapojil (2 plusové body-známka 5).

Barcelona svoj zámer splnila a po pokojnom priebehu si vybojovala všetky tri body potrebné k istému prvému miestu v skupine C a môže sa sústrediť na dôležité zápasy v lige, či španielskom pohári.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.