Barcelona išla do zápasu s cieľom konečne pretrhnúť sériu zlých výkonov a strát bodov na Estadio Anoeta.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý sa veru musel poriadne obracať a len jemu môže Barcelona ďakovať, že nedostala poriadnu nádielku gólov. V 2. minúte chytil hlavičku z bezprostrednej blízkosti od Zurutuzu, v 15. minúte so šťastím hlavičku Xabiho Prieta a v 21. minúte strelu z diaľky od Iñiga Martíneza. V 22. minúte dostal žltú kartu za nešportové správanie. V 53. minúte vyrazil nohou pokus Velu a v 88. minúte ranu Granera spoza 16-ky. Za jediný gól nemohol a z hráčov Barcelony sa jedná o muža zápasu (18 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8). Skutočný muž zápasu však bol v drese bielo-modrom a to Mexičan Carlos Vela, ktorý opečiatkoval brvno i tyč ter Stegenovej svätyne a okrem množstva ďalších nebezpečných akcií sa pričinil aj o jediný gól San Sebastianu.

Napravo v obrane nastúpil Sergi Roberto. Podal slabý výkon, síce bojoval, ale súperi mu utekali. Pred gólom neustrážil v 53. minúte Zurutuzu, v 58. minúte vystrelil vysoko nad bránu, v 61. minúte dovolil nebezpečný center Berchichemu a v 61. minúte mu ušiel Willian (15 plusových bodov, 6 mínusových-známka 4).

Naľavo hral Jordi Alba, ktorý bol na tom podobne, domáci hráči mu robili veľké problémy a tak na útočenie nemal dosť síl. Vybojoval síce veľké množstvo lôpt, ale v 18. minúte neustrážil Xabiho Prieta, v 19. minúte Velu, v 76. minúte dovolil tomu istému hráčovi vystreliť do brvna a v 93. minúte dostal aj žltú kartu za protesty (20 plusových bodov, 5 mínusových-známka 4).

V strede obrany hral Gerard Piqué. Hral bojovne a po bolestivom privodení si zranenia aj so sebazapretím, no urobil aj množstvo chýb. V 2. minúte dovolil hlavičkovať Zurutuzovi, v 53. minúte mal najväčší podiel na inkasovanom góle, keď mu najprv unikol Vela a vzápätí si vrazil sám hlavičku Williana do siete a v 61. minúte mu tento brazílsky hráč zase ušiel (19 plusových bodov, 5 mínusových-známka 4).

Pravým stopérom bol Javier Mascherano, ktorý podal veľmi nevyrovnaný výkon. V útočných snahách nadpriemerný, keď v 45. minúte jeho nádejná strela bola zrazená na roh a v 81. minúte minul hlavou len tesne ľavú žrď, no v obrane podpriemerný, keď v 25. minúte neustrážil Prieta, v 53. minúte po jeho strate lopty padol aj gól, v 55. minúte dostal žltú kartu za faul na unikajúceho Velu a v 68. minúte mu tento hráč pre zmenu ušiel zas (19 plusových bodov, 7 mínusových-známka 4).

Defenzívnym stredopoliarom ako obyčajne bol Sergio Busquets, ktorý tentoraz postrácal množstvo lôpt a hoci sa snažil o rozohrávku, neprinášalo to mnoho efektu (23 plusových bodov, 6 mínusových-známka 5).

Vpravo v zálohe prvý polčas začal Ivan Rakitič, ktorému sa zápas nevydaril, bol takmer neviditeľný a mužstvu tentokrát nepomohol. V 18. minúte neustrážil Berchicheho (2 plusové body, 5 mínusových bodov-známka 3). Do druhého polčasu ho nahradil Denis Suárez, ktorý priniesol do hry oživenie, ale výkon zálohy z biedy nevytrhol. V 61. minúte mu ušiel Willian, v 80. minúte obišiel aj brankára, no gólovú strelu mu z bránkovej čiary vykopol obranca. Treba však podotknúť, že v momente prihrávky smerujúcej na neho, bol v ofsajde. A napokon v 84. minúte dostal za protesty po faule na Velu od rozhodcu žlté napomenutie (10 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Na mieste ľavého záložníka podal André Gomes len priemerný výkon. Obrane nepomáhal a v útoku nič nevymyslel. V 15. minúte dovolil centrovať Willianovi, v 18. i 83. minúte neustrážil Velu a medzi tým v 36. minúte Carlosa Martíneza (18 plusových bodov, 7 mínusových-známka 5).

Tridente tentoraz tak nežiarilo, pretože bolo odrezané od lopty.

Lionel Messi ako ľavé krídlo si musel po loptu ísť niekoľkokrát ku vlastnej šestnástke. Strelil popod brankára k pravej žrdi jediný gól Barcelony v 59. minúte zápasu a v 80. minúte prihrával do šance D. Suárezovi (20 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Neymar ako ľavé krídlo mal dva veľké záblesky, keď jeho priamy kop v 51. minúte k ľavej žrdi vyrazil brankár Rulli na roh a keď v 59. minúte unikol súperom a asistoval na gól Messimu (20 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Luis Suárez sa opäť nepresadil aj keď sa snažil, párkrát sa nevyhol ofsajdu a v 41. minúte po zisku lopty pálil len vedľa pravej žrde a v 82. minúte jeho volej v nádejnej pozícii šiel vysoko nad bránu (17 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Barcelona po hanebnom výkone, najmä v prvom polčase, keď sa takmer nedostala na súperovu polovicu a neustále bola priklincovaná entuziastickým výkonom Baskov k vlastnej šestnástke, napokon nezaslúžene (rozhodcovia si vymysleli neexistujúci ofsajd Juanmiho a neuznali Realu Sociedad regulárny gól) brala bod za remízu a na vedúci Real Madrid pred El Clásicom stráca už 6 bodov.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.