Barcelona mohla v prípade víťazstva v El Clásicu znížiť stratu bodov na čelo tabuľky na tri.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý podal spoľahlivý výkon, keď v 16. minúte chytil ľahkú hlavičku Ronalda, v 37.minúte vyrazil jeho tvrdú strelu na roh, v 38. minúte do tretice jeho strelu z vnútra pokutového územia a v 45. minúte chytil gólovú hlavičku Varaneho. Paradoxne dostal gól v druhom polčase, v ktorom nemal žiadnu prácu až v samom závere od hlavičkujúceho prízraku Sergia Ramosa. Lopty sa síce dotkol, ale vyraziť ju už nedokázal (8 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Napravo v obrane nastúpil Sergi Roberto. Podal bojovný výkon, vzorne podporoval útok, no v obrane to bolo slabšie, keď v 22. minúte mu ušiel Lucas Vázquez a v 51. minúte neustrážil Ronalda, ktorý však pálil len vysoko nad bránu. V 41. minúte mu súperova obrana zablokovala sľubný pokus a v nastavenom čase zápasu dal takmer gól hlavou spoza 16-ky, no Casemiro na bránkovej čiare bol proti a loptu vyhlavičkoval (20 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Naľavo zahral výborne Jordi Alba, ktorý útok podporoval ešte viac a v obrane viackrát zachraňoval za svojich chybujúcich kolegov. Dovolil len dvakrát nebezpečne odcentrovať Carvajalovi, ale keby nebol tiesnil v 37. minúte Ronalda, mohlo to skončiť gólom. V 40. minúte jeho center zrazil Carvajal vo vlastnej šestnástke rukou na roh, ale penalta sa nekonala. Tiež v 58. minúte vypichol loptu v nádejnej pozícii Benzemovi a zrazil Ronaldovu hlavičku zblízka v 89. minúte na roh. V 93. minúte mohol po závare pred bránou Madridu strhnúť víťazstvo na stranu Barcelony, ale jeho dorážku obrana zblokovala. Treba však podotknúť, že sa mal už predtým pískať ofsajd Mascherana (37 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

V strede obrany pôsobil Gerard Piqué. Na jednej strane v 34. minúte zastavil sklzom Marcela vo výhodnej pozícii a v 44. minúte zrazil na roh Benzemovu prudkú loptu do päťky a na strane druhej v 45. minúte dovolil hlavičkovať Varanemu a pri góle súpera si nezorganizoval správne obranu. Veľakrát odkopával loptu z vlastnej šestnástky len v poslednej chvíli a na útok nemal v tomto zápase ani pomyslenia (12 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Druhým stopérom bol Javier Mascherano, ktorý podal síce bojovný, ale aj dosť chybujúci výkon. Zablokoval dva nebezpečné pokusy súpera, v 22. minúte od Benzemu a v 74. minúte od Modriča. Hneď v 3. minúte však po jeho strete s Lucasom Vázquezom v pokutovom území sa mohla pískať penalta, v 38. minúte neustrážil Ronalda, v 89. minúte dostal žltú kartu a najväčšiu chybu spravil pri góle, keď sa v rozhodujúcom momente pošmykol a Ramos zostal nestrážený (17 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Defenzívnym stredopoliarom ako obyčajne bol Sergio Busquets, ktorý tentoraz podal výborný výkon, režíroval celú hru Barcelony a vybojoval aj najviac lôpt. Bol to ten starý Sergio ako ho poznáme, podľa mňa bol mužom zápasu. V 83. minúte dostal od rozhodcu žltú kartu za faul zozadu na unikajúceho Asensia (33 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Vpravo v zálohe začal Ivan Rakitič, ktorý hral veľmi intenzívne a ako je zvykom pendloval medzi šestnástkami odvádzajúc si svoju čiernu robotu. V 30. minúte mu ušiel Marcelo (9 plusových bodov, 1 mínusový bod-známka 6). Od 60. minúty ho vystriedal Andrés Iniesta, ktorý vstúpil do zápasu po dlhšom zranení. Hneď bolo vidno, že na ihrisko sa dostal kapitán, ktorý sa chopil svojich veliteľských právomocí a odbremenil tak Busquetsa či Messiho. Prihral do dvoch vynikajúcich príležitostí, najprv Neymarovi a neskôr aj Lionelovi aj sám v 69. minúte nebezpečne vystrelil, no jeho pokus bol zrazený na roh (13 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Na mieste ľavého záložníka podal André Gomes priemerný výkon. V 45. minúte dovolil hllavičku Varanemu, v 75. minúte mu ušiel Marcelo a stratil nevynútene aj niekoľko lôpt (15 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6). V 78. minúte ho vystriedal nešťastník Arda Turan, ktorý v 89. minúte zbytočne fauloval Marcela a z následného priameho kopu Modriča padlo aj vyrovnanie (1 plusový bod, 1 mínusový bod-známka 5).

Trojčlennému útočnému záprahu sa nedarilo tak ako zvyčajne, pretože jeho členovia boli pozorne strážení, no aj tak mohli prevážiť misku váh na stranu víťazstva.

Lionel Messi ako ľavé krídlo až taký vplyv na hru nemal ako obyčajne i tak však mohol rozhodnúť o osude zápasu. V 18. minúte jeho priamy kop chytil Navas, v 82. minúte poslal loptu len krížom popred bránu vedľa pravej tyče (21 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Neymar ako ľavé krídlo bol najčastejším terčom faulov hostí a keďže oplácal Vázquezovi, dostal v 28. minúte žlté napomenutie od rozhodcu a v nasledujúcom zápase s Osasunou bude chýbať. Asistoval nádherným centrom z priameho kopu v 53. minúte na úvodný gól a sám mohol v 68. minúte rozhodnúť, keď sa dobre uvoľnil, ale trestuhodne tesne prestrelil ponad odkrytú časť brány. V 71. minúte mu ešte jeden pokus zrazila obrana do autu (27 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7). V 87. minúte ho striedal Denis Suárez, ktorý sa však už okrem jedného nebezpečného centra do 16-ky súpera z priameho kopu v samom závere zápasu nemal čas naplno prejaviť (2 plusové body, 1 mínusový bod-známka 6).

Luis Suárez sa tentoraz aspoň raz presadil, keď v 53. minúte zúžitkoval center od Neymara a hlavou zblízka skóroval do stredu brány. Rozhodcovia pri tom nepostrehli jeho milimetrový ofsajd. Ešte v prvom polčase jeho tvrdú strelu zblokovala hneď dvojica stopérov, v 74. minúte mu pri obranných povinnostiach ušiel Modrič a v 75. minúte dostal žltú kartu za protesty (16 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Barcelona sa tak so svojím večným rivalom rozišla zmierlivo, hoci môže banovať, že si vedenie nepoistila, či aspoň neustrážila, keď pykala v samotnom závere. Real si pred ňou udržal pohodlný náskok šiestich bodov na čele ligovej tabuľky.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.