Barcelona si v rámci sponzorskej zmluvy zahrala v Dauhe s tímom zo Saudskej Arábie.

V prvom polčase nastúpil do brány Jasper Cillessen, ktorý chytal spoľahlivo a gól nedostal. Chytil strelu Al Muwashara v 19. minúte, vyrazil na roh lob Al Jassima v 31. minúte a v 40. minúte aj pokus Al Mogahwiho (4 plusové body-známka 7). V druhom polčase ho nahradil Jordi Masip, ktorý už taký istý nebol a dostal tri góly, hoci mohol len za jeden, keď si nepokryl bližšiu tyč pri druhom góle Al Ahli od Aseriho. Prvý gól Arabov dal z jedenástky Abdulrahman po vymyslenom faule práve Jordiho a pri treťom mu nepomohla obrana, keď sa dala rozobrať kombinačnou akciou a Aseri sklepol už do prázdnej brány. V 86. minúte chytil peknú strelu Al Mogahwiho (4 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

Mimochodom najviac sa mi páčil Abdulrahman v mužstve Al Ahli, bol najväčším nebezpečím pre Barcelonu, vymýšľal akcie aj sa dral do zakončenia, škoda, že hral najkratší čas od 33. do 62. minúty. Označil by som ho za muža zápasu zo strany súpera.

Napravo v obrane začal Aleix Vidal, ktorý si odohral svoje, keď získal dosť lôpt, niekoľko ich aj stratil a po jednej z nich nakoniec sám musel ratovať svoju bránu pred strelou práve Abdulrahmana, ktorú zrazil šťastne na roh (12 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6). Od 62. minúty ho vystriedal Borja López, ktorý sa potom zaradil na stopérsky post. Ten v 65. minúte neustrážil Fetfatzidisa, ktorý vyslal predfinálnu prihrávku pred posledným gólom a v 89. minúte mu znovu ušiel ten istý hráč (6 plusových bodov, 3 mínusové-známka 4).

Naľavo hral rovnaký úsek zápasu ako Aleix Lucas Digne, ktorý bol spoľahlivý v obrane a mimoriadne aktívny v útoku. V 16. minúte mohol dať aj gól, ale napálil v päťke len do obrancu. Ohroziť bránu súpera sa pokúšal aj v druhom polčase, keď raz vystrelil vedľa a raz mu strelu zrazili na rohový kop (10 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7). Vymenil ho Jordi Alba, ktorý už nebol v útoku taký agilný a navyše mu raz ušiel Fetfatzidis (13 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Na poste pravého stopéra začal Gerard Piqué, hral spoľahlivo, no krátko, len do 32. minúty (5 plusových bodov-známka 6). Vymenil ho Samuel Umtiti, ktorý vybojoval množstvo lôpt, no v 65. minúte neustrážil strelca tretieho gólu súpera (17 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Druhým stopérom od začiatku bol Javier Mascherano, ktorý zahral štandartne, raz zablokoval nebezpečnú strelu, ale tiež neustrážil strelca pri druhom góle súpera (17 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6). Od 62. minúty ho vystriedal Sergio Busquets, ktorý sa presunul na pozíciu defenzívneho záložníka a svoju úlohu si plnil perfektne, keď získal najviac lôpt, v 74. minúte zastavil sklzom nebezpečného Awajiho (17 plusových bodov-známka 7).

V zálohe naľavo vybehol na trávnik Ivan Rakitič, ktorý do svojho vystriedania v 62. minúte bol nezvyčajne aktívny v útočných snahách, keď v 7. minúte vystrelil vedľa, v 16. minúte mu strelu vyrazil brankár, v 38. minúte zahral priamy kop len do múru a napokon v 57. minúte nacentroval loptu na hlavu Paca Alcácera pri štvrtom góle Barcelony. Naopak v 20. minúte neustrážil Al Somaha a v 26. minúte mu ušiel Al Jassim (19 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7). Nahradil ho Aleñá, ktorý sa pri svojom streleckom pokuse vedľa brány v 78. minúte zranil, musel zísť z ihriska a Barcelona dohrávala zápas početne oslabená (2 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

V strede poľa nastúpil aj André Gomes, ktorý hral spoľahlivo, no málo konštruktívne (11 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6). Do druhého polčasu ho vymenil Sergi Roberto, ktorý sa neskôr po vystriedaní Vidala zaradil na jeho miesto. Sergi mal dosť problémov s vrtkými hráčmi súpera, keď mu pred druhým gólom ušiel Fetfatzidis a pred tretím gólom dovolil Awajimu center naň, v 79. minúte mu tiež ušiel jeden hráč. V 71. minúte však mohol aj skórovať, keď tesne minul ľavú tyč (13 plusových bodov, 4 mínusové-známka 5).

V zálohe začal aj Rafinha a podal veľmi dobrý výkon, keď bol prekvapivo aktívny a dobre si rozumel najmä s elitným útočným trojlístkom Barcelony. Asistoval na druhý gól Messimu a na tretí Neymarovi, v 53. minúte strieľal len vysoko nad bránu, no v 58. minúte sa uvoľnil a po spolupráci s Pacom Alcácerom sa preštrikoval obranou súpera a zapísal si do prázdnej brány piaty gól. Označil by som ho ako muža zápasu za Barcu (27 plusových bodov-známka 8). Od 62. minúty ho nahradil Andrés Iniesta, ktorý sa ujal réžie hry, no efekt to už neprinieslo (10 plusových bodov-známka 6).

Kým bolo na ihrisku útočné tridente Barcelony, tak to bol jednoznačný zápas, no po ich vystriedaní spolu s Piquém sa hra nečakane vyrovnala. Lionel Messi na ľavom krídle hneď v 4. minúte prihral do šance Neymarovi, v 8. minúte viac než asistoval na gól L. Suáreza a v 10. minúte sám pridal druhý krížnou strelou k pravej žrdi (7 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8). V 33. minúte ho vymenil Denis Suárez, ktorý sa potom v zálohe snažil o cirkuláciu lopty, v 65. minúte vystrelil nad bránu, v 74. minúte mu pokus zablokovali, ale na druhej strane v 89. minúte neustrážil centrujúceho hráča (19 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

V strede útoku Luis Suárez najprv v 3. minúte získal po svojej strele len rohový kop, ale v 8. minúte sa už radoval z prvého gólu, keď chrbtom či ramenom pohladil center Messiho, tým zmiatol brankára a lopta sa zniesla ponad neho za čiaru (8 plusových bodov-známka 7). Od 32. minúty na jeho poste hral Paco Alcácer, ktorý konečne prelomil svoju streleckú smolu, no najmä hral oveľa aktívnejšie ako v predošlých zápasoch. V 42. minúte jeho gólovku zmaril brankár nohou, v 55. minúte hlavičkou zaznamenal do siete Al Harbiho štvrtý gól Barcelony, v 58. minúte asistoval Rafinhovi a napokon v 71. minúte pekne pätičkou pripravil šancu Sergimu Robertovi (16 plusových bodov-známka 8).

Neymar svojou aktivitou tiež prispel k víťazstvu, keď najprv v 4. minúte trafil len do pravej žrde, v 12. minúte mu strelu chytil brankár Al Mosailem, no napokon si tiež pripísal gól v 17. minúte krížnou strelou k pravej tyči (10 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8). Od 32. minúty ho vymenil Arda Turan, ktorý pokračoval v jeho aktivite, no bez väčšieho efektu. V 42. minúte prihral do šance Pacovi, v 75. minúte vypálil z diaľky vedľa a v 89. minúte dovolil nebezpečne odcentrovať Al Zubaidimu (19 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

V pohodovom a ohľaduplnom zápase si Barca splnila svoju povinnosť a po prestrelke zvíťazila.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.