Lionel Andrés Messi narodený 24. Júna 1987 na predmestí Rosária, považovaný milónmi futbalových fanúšikov za najlepšieho hráča futbalovej histórie tvoril, tvorí a naďalej bude tvoriť futbalové dejiny.

Či už z hľadiska tímových, alebo individuálnych úspechov sa tento "malý" Argentínčan zlatými písmenami zapísal do dejín knihy s názvom : "Futbal"

Svoj nesmierny talent preukázal uz v Argentine, odkiaľ sa v 13-tich rokoch pobral na Európsky kontinent, konkrétne do Barcelony.Záujem o tohto talentovaného mladíka prejavila FC Barcelona. Katalánsky veľkoklub sa musel popasovať s rastovým problémom malého Lionela, s vierou v to, že im to Leo v budúcnosti splatí. Leo nie, že im to splatil raz, splatil im to miliónkrát, a stal sa najväčšou legendou katalánskeho veľkoklubu.

V oktobri 2003 zažil Messi debut. V prípravnom zápase proti Portu ho Rijkaard vytiahol z lavičky aby sa začala písať futbalová história. Oficiálny debut si Leo odbil o rok neskôr proti Espanyolu. Ani na svoj prvý gól nenechal dlho čakať. Ako náhradník ho vsietil 1. Mája 2005 do siete Albacete po nežistnej nahrávke brazilského kúzelníka Ronaldinha.

Od tohto momentu prešlo dlhých 11 rokov . Hviezdy do Barcelony prichádzali aj odchádzali. Popri Messim hrali hráči ako Etoo, Henry, Villa, Sanchez, Pedro, Fabregas, Ronaldinho a mnoho dalsích, ale ani jeden z nich tak nevyčnieval. Dlhých 11 rokov už Leo píše, nie len Barcelonsku, ale historiu svetového futbalu.Barcelona sa za poslednú dekádu stala strojom na trofeje, a to veľkou mierou aj vďaka Messimu. Osem ligových titulov za posledných 11 rokov, 4 výhry v Champions League , španieské poháre, superpoháre...celkovo za 11 rokov priniesol Messi Barce 29 trofejí. Samozrejme nie je to len vďaka Leovi, podiel na tom majú všetci hráči, ale bohvie koľko trofejí by Barca mala bez najlepšieho hráča na svete.

Ako všetci vieme Leo uprednostnuje tímové úspechy pred individuálnymi. Čatokrát radšej dopraje gól spoluhráčovi ako by ho mal streliť sám. Najlepšie sa o tom presviedčame hlavne teraz, keď smrtiace trio MSN neváha a bez okolkov a zbytočných grimás si doprajú góly navzájom. Ći dá gól Messi, tak Suarez alebo Neymar sa s ním tešia ako malé deti, alebo ho dá Suarez, či Neymar..stále je to o tom istom. O futbalovom rešpekte. Nie ja sám, my všetci.

Avšak aj napriek tomu má Leo štatistiky hodné Futbalového Boha. Je to všestranný útočný hráč, najlepší strelec aj playmaker , často krát sa môže len prechádzať po ihrisku , a potom udrie, udrie so silou geniality a talentu..smrteľná rana pre každého súpera. Jeho 533 gólov a 223 asistencíí o tom jasne hovoria. Ako som na začiatku povedal Lionel tvoril a tvorí futbalové dejiny, vyhral mnohé tímové a individuálne trofeje, vytvoril mnoho rekordov, ako napríklad najlepší strelec kalendárneho roka (91), keď prekonal vyše 40 ročný bradatý rekord Gerda Mullera (86 gólov), najlepší strelec historie Barcelony (476 gólov), kde druhý Cesar a tretí Kubala nemajú dokopy toľko gólov čo Messi. Okrem iného je najlepším strelcom a nahrávačom v histórii La Ligy. Len v Lige Majstrov bojuje bok po boku s Cristianom Ronaldom, ktorý strelil o 2 góly viac, avšak potreboval na to o 28 zápasov viac.

O individuálnych trofejách Lea, sa ani netreba baviť, tu je to každému jasné , spomeniem len pár , tých najdolezitejsich: 5x zlata lopta, 3x zlata kopacka, 7x najlepší utocnik La Ligy, 5x najlepsi hrac La Ligy, 9x futbalista Argentiny...a mnoho ďalších. Áno individuálne ceny potešia, ale nie je to to, prečo by sa Leo trhal, on svoju genialitu a majstrovstvo ukazuje každým zápasom a presviedča nás o tom, že už je 10 rokov to najlepšie čo behá po futbalových trávnikoch,či s alebo bez inidividuálnych trofejí.

Áno Leo už dlhé roky bojuje s Cristianom Ronaldom. Cristianovi Ronaldovi veľký rešpekt. Jeho odhodlanie a túžba pracovať láme limity, ale na géniusa Lea to stále nestačí. Byť najlepším hráčom na svete medzi normálnymi jedincami je úžasné, ale Messi je proste mimozemšťan a s ním sa nemôže porovnávať ani najlepší hráč na svete.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.