Barcelona sa po nádejnom výsledku z Madridu túžila prebojovať do finále španielskeho pohára.

Do brány sa postavil Jasper Cillessen, ktorý podal výborný výkon, dobre rozohrával nohami, niekoľkokrát dobre vybehol a zlikvidoval aj niekoľko centrov, či striel Atlétov. V 6. minúte vyrazil strelu Carrasca, v 11. minúte vyrazil a aj chytil hlavičku Saviča z bezprostrednej blízkosti, v 16. minúte vyrazil strelu Kokeho na roh, v 17. minúte chytil hlavičku Godína a v 73. minúte lapil pokus Correu z diaľky. Gól nedostal ani od Gameira z penalty, za inkasovaný gól nenesie vinu, obrana bola dokonale vyšachovaná. Jeho pohodu môže dokumentovať aj 70. minúta, keď si dovolil kľučku na Correu, pokojne ho môžeme označiť za muža zápasu. Jediným mínusom bola žltá karta za zdržovanie v 76. minúte (23 plusových bodov, 1 mínusový-známka 9).

Napravo v obrane hral Sergi Roberto, ktorý opäť nepodal dobrý výkon a napokon bol aj vylúčený, keď najprv za faul na Torresa v 19. minúte dostal žltú kartu a po faule na Filipeho v 57. minúte aj druhú. Okrem toho v 11. minúte dovolil predĺžiť Griezmannovi center do nebezpečnej šance Savičovi a v 30. minúte mu hlavný odpustil pokutový kop za stiahnutie Torresa (10 plusových bodov, 5 mínusových-známka 4).

Naľavo hral Jordi Alba, ktorý tiež nehral dobre. v 17. minúte síce zastavil rozbehnutého Griezmanna a v 22. minúte zrazil nebezpečný center Juanfrana na roh, no neskôr strácal lopty a kopil chyby a nepresnosti. Problémy mu robil namä Correa, ktorého neustrážil v 75. a 92. minúte a tento hráč mu ušiel aj v 86. minúte. Okrem toho dovolil v 75. minúte hlavičkovať Saviča a v 83. minúte neustriehol strelca gólu Gameira (13 plusových bodov, 11 mínusových-známka 4).

Gerard Piqué podobne ako aj v prvom zápase v Madride mal plnú hlavu a nohy práce s odvracaním príležitostí hostí. V 11. minúte spolu s Gomesom neustrážili hlavičkujúceho Saviča, v 53. minúte zablokoval strelu Carrasca, v 68. minúte v poslednej chvíli odkopol center Nigéza na roh, v 79. minúte zavinil penaltu, keď fauloval Gameira, v 82. minúte zastavil Correu, v 83. minúte nezachytil prihrávku Kokeho na Griezmanna pred gólom Gameira a v 94. minúte takisto nezachytil prihrávku na nebezpečného Filipeho (24 plusových bodov, 5 mínusových-známka 4).

Svetlým bodom v obrane Barcelony bol len Samuel Umtiti, ktorý z nej urobil najmenej chýb a odvrátil aj niekoľko nebezpečných situácií. Hneď v 1. minúte zablokoval strelu Torresa, v 12. minúte mu ušiel Griezmann, v 18. minúte zastavil Torresa, v 75. minúte Correu a v 94. minúte zablokoval bombu Filipeho (20 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Záloha znovu nepodala istý výkon a málo pomáhala preťaženej obrane. Najlepším jej členom bol tentoraz André Gomes poverený defenzívou, hoci aj on postrácal mnoho lôpt a urobil veľa chýb. V 11. minúte spolu s Piquém neustrážili Saviča, v 17. minúte sa zle zorientoval a hlavou posunul loptu do behu Griezmannovi, črtajúcu sa príležitosť zlikvidoval Alba, v 20. minúte jeho strata lopty vyústila do strely z diaľky od Filipeho, v 43. minúte založil akciu vedúcu ku jedinému gólu Barcelony, v 50. minúte vystrelil z diaľky nad bránu, v 53. minúte dovolil centrovať Carrascovi, ten mu ušiel v 64. minúte a v 93. minúte zas povolil nebezpečný center Filipemu (15 plusových bodov, 8 mínusových-známka 6).

Napravo v zálohe začal Denis Suárez, no jeho výkon bol podpriemerný a vôbec nebol pojivom medzi obranou a útokom. jeho strata lopty už v 1. minúte viedla k šanci Torresa, v 16. minúte zas k šanci Kokeho. V 23. minúte zrazil center Carrasca (5 plusových bodov, 5 mínusových-známka 4).

V 48. minúte ho vymenil Javier Mascherano, ktorý sa venoval po vylúčení Roberta najmä záchranárskym prácam v obrane. V 81. minúte zastavil Filipeho, v 86. minúte zas Correu. V 92. minúte dovolil prihrávku Correu na Griezmanna, ktorému našťastie lopta v päťke odskočila za čiaru a v 93. minúte povolil center Filipemu. Dohrával zranený a asi bude musieť niekoľko zápasov pauzovať (5 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Naľavo v zálohe nastúpil Ivan Rakitič, ktorý síce bojoval, ale na dobrý výkon to nestačilo. V 17. minúte dovolil hlavičkovať Godínovi, v 66. minúte dostal žltú kartu za protesty (7 plusových bodov, 3 mínusových-známka 5).

V 72. minúte ho vystriedal Andrés Iniesta, no tiež svojmu tímu veľmi nepomohol, keď v 71. minúte neustrážil nebezpečného Correu (3 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

V zápase tentoraz nežiaril ani Lionel Messi, ktorý postrácal enormné množstvo lôpt, bol dobre strážený a rozhodca bol veľakrát benevolentný k faulom na neho. Napriek tomu zariadil jediný gól, keď sa prekľučkoval obranou a jeho strelu Moyá len vyrazil pred Luisa Suáreza. Okrem toho v 28. minúte vystrelil a brankár mu pokus chytil a v 77. minúte jeho bomba z priameho kopu len opečiatkovala brvno bezmocného gólmana (14 plusových bodov, 7 mínusových-známka 7).

Stredný útočník Luis Suárez zahral bojovne, možno až príliš, lebo stretnutie nedohral pre dve žlté karty, ktoré vyfasoval v priebehu troch minút pred koncom stretnutia. V 5. minúte jeho pokus vyrazil brankár na rohový kop, v 43. minúte dorazil do prázdnej brány a dal tak jediný gól domácich, v 77. minúte jeho hlavička mierila len nad bránu (22 plusových bodov, 6 mínusových-známka 8).

Na ľavom krídle miesto suspendovaného Neymara nastúpil Arda Turan. Nezahral zle, ale jeho prínos nebol ani zďaleka taký, aký býva od Brazílčana. V 5. minúte prihral do šance Luisovi Suárezovi, v 60. minúte sklzom zastavil Correu a odpratal loptu na roh, v 69. minúte po faule na neho bol vylúčený Carrasco (23 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7). Od 70. minúty ho nahradil už doliečený Sergio Busquets, ktorý sa venoval najmä defenzíve v záverečnom nápore Atlética.

V 94. minúte zrazil nebezpečný center Kokeho na roh a v samom závere dostal aj on žltú kartu za nešportové správanie (1 plusový bod, 1 mínusový-známka 6).
Barcelona nakoniec do finále postúpila, ale bolo to so šťastím, či prispením rozhodcov, veď v 59. minúte im neuznali regulárny gól.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.