Barcelona cestovala do Paríža vytvoriť si výhodnú pozíciu pred domácou odvetou.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý si riadne zachytal a aj inkasoval prídel gólov, za ktoré však veľmi ťažko mohol, naopak zlikvidoval veľké množstvo nádejných príležitostí PSG. V 4. a tiež 38. minúte dobre vybehol a zlikvidoval črtajúce sa príležitosti súpera. V 11. minúte najprv vyrazil gólovú strelu Matuidiho a vzápätí chytil pokus od Rabiota do stredu brány. V 22. minúte chytil strelu Cavaniho spoza 16-ky. V 34. minúte vyrazil na roh strelu Draxlera. V 35. minúte chytil znovu strelu od Matuidiho. V 65. minúte vyboxoval nebezpečný center Meuniera, v 66. minúte chytil pokus Lucasa a v 87. minúte zachytil Kurzawovu centrovanú loptu (16 plusových bodov, 1 mínusový -známka 7).

Napravo v obrane nastúpil Sergi Roberto, ktorý síce narobil dosť chýb, ale neboli to také, ktoré by viedli ku gólom. Problémy mal neustále s Draxlerom, ale väčšinou si s ním zo začiatku stretnutia vedel dať rady. V 7. minúte zablokoval jeho center a získal výkop od brány, v 8. a 27. minúte ho dokázal zastaviť, v 14. minúte zrazil jeho center k spoluhráčovi, v 34. minúte mu dovolil vystreliť a v 44. a 57. minúte nebezpečne odcentrovať. V 6. minúte najprv nezastavil Cavaniho, no stačil mu zablokovať strelu, v 13. minúte zastavil útok Matuidiho, v 45. minúte zrazil center Di Maríu na roh a v 58. minúte nechal nebezpečne centrovať Kurzawu. Sám sa raz v 74. minúte pokúsil zakončiť, no jeho lopta letela vysoko nad Trappovu bránu (17 plusových bodov, 7 mínusových-známka 5).

Gerard Piqué ako pravý stopér jediný z obrany znesie aké také kritériá, no vysokej prehre nedokázal zabrániť ani on. Miesto impotentnej zálohy sa musel starať aj o rozohrávku. V 8. minúte zastavil sklzom Matuidiho, v 11. minúte spolu s Umtitim tohto hráča neustrážili, v 49. minúte dovolil hlavičkovať Cavanimu, v 70. minúte zastavil sklzom Nkunkua, ale v 71. minúte neubránil strelca štvrtého gólu Cavaniho. V 84. minúte pekne hlavou prihral do šance svojmu kolegovi na stopérskom poste Umtitimu (25 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Jeho parťák Samuel Umtiti podal oveľa horší výkon. V 11. minúte spolu s Piquém neustrážili Matuidiho, v 15. minúte zastavil sklzom Cavaniho, v 17. minúte fauloval na hranici 16-ky Draxlera a z následného priameho kopu Barca dostala prvý gól. V 21. minúte Cavaniho neustrážil, ale v 29. minúte ho dokázal zastaviť. V 47. minúte dovolil nebezpečný center Rabiotovi a v 60. Matuidimu. V 66. minúte povolil streľbu Lucasovi a v 71. minúte nezabránil prihrávke Meuniera na štvrtý gól. Veľkú šancu na aspoň skorigovanie výsledku mal v 84. minúte, no jeho hlavička skončila na ľavej žrdi (18 plusových bodov, 9 mínusových-známka 4).

Naľavo v obrane hral Jordi Alba, ktorý tiež podal podpriemerný výkon. V 11. minúte zablokoval strelu Cavanimu, v 22. minúte neustrážil Di Maríu a dovolil mu nahrávať, v 35. minúte neubránil Kimpembeho, v 40. minúte neubránil strelca druhého gólu Draxlera, v 49. minúte mu ušiel Meunier, no dokázal zastaviť Cavaniho, v 60. minúte mu Meunier ušiel znova, v 65. minúte mu dovolil nebezpečne centrovať, v tej istej minúte zablokoval strelu Lucasa, v 66.minúte mu Lucas ušiel a v 79. minúte pekne spätne prihral do šance Neymarovi (22 plusových bodov, 9 mínusových-známka 4).

Záloha bola najslabším článkom hry Barcelony. Napravo nastúpil André Gomes, ktorý sa len tmolil po ihrisku, nedal jedinú konštruktívnu prihrávku a strácal lopty. Paradoxne on mal najväčšiu príležitosť na strelenie gólu Barcelony, keď jeho strelu vyrazil brankár len so šťastím nohou na rohový kop. V 6. minúte dovolil strieľať Draxlerovi, v 33. minúte dostal žltú kartu za faul na neho, v 35. minúte povolil zakončenie Matuidimu, v 47. minúte dovolil centrovať Kimpembemu, v 49. minúte zase Matuidimu, v 52. minúte mu tento utiekol, v 55. minúte mu ušiel pred tretím gólom Kurzawa a v 57. minúte najprv pustil Draxlera a v šestnástke ho obišiel Kurzawa. Luis Enrique ho vzápätí konečne vystriedal (6 plusových bodov, 14 mínusových-známka 3).

V 58. minúte ho nahradil Rafinha, ktorý však k zlepšeniu hry ničím podstatným neprispel. V 65. minúte neprekazil center Draxlera na Cavaniho a v 74. minúte dostal žltú kartu za faul na Nkunkua (6 plusových bodov, 4 mínusové-známka 4).

V úlohe defenzívneho stredopoliara nastúpil Sergio Busquets a do príchodu Rakitiča len on ako tak zachraňoval česť zálohy, no svoju pomalosť zakryť nedokázal. V 15. minúte mu ušiel Matuidi, v 46. minúte nechal nebezpečne odcentrovať Verrattiho, v 57. minúte zastavil v poslednej chvíli Kurzawu a v 62. minúte dostal od rozhodcu žlté napomenutie za faul na Verrattiho (18 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

Andrés Iniesta tentoraz pôsobil unaveným dojmom a nedokázal nič vymyslieť. Veľké problémy mu narobil Di María. V 6. minúte mu dovolil center, v 34. minúte mu ušiel a v 55. minúte ho nedokázal zastaviť v strelení tretieho gólu (12 plusových bodov, 4 mínusové-známka 4).

Vymenil ho v 72. minúte Ivan Rakitič, hru konečne pozdvihol, ale už bolo príliš neskoro, aby niečo so zápasom dokázal urobiť. V 84. minúte z rohového kopu pekne nacentroval na hlavu Piquého, no skončilo to spomínanou Umtitiho žrďou (10 plusových bodov-známka 7).

Lionel Messi v úlohe pravého krídla podal výkon, na ktorý si u neho nepamätáme. Tentoraz nedokázal nič vymyslieť, ba naopak strácal jednu loptu za druhou a jedna takáto strata v 40. minúte viedla k druhému gólu. V 26. minúte z priameho kopu trafil len do múru brániacich hráčov (11 plusových bodov, 5 mínusových-známka 4).

V centre útoku hral Luis Suárez, no ako keby tam ani vôbec nebol. Za celý zápas sa nedostal ku zakončeniu, ba naopak jemu možno sčasti pripísať prvý gól, keď sa v múre pred strelou Di Maríu uhol. (7 plusových bodov, 3 mínusové-známka 4).

Mužom zápasu, no len z pohľadu FCB, by sme mohli označiť Neymara. Ozajstným mužom zápasu však bol nepochybne Ángel Di María. Neymar bol jediným, ktorý sa snažil niečo so zápasom urobiť, bol mimoriadne aktívny, no strhnúť ostatných hráčov sa mu nepodarilo. V 27. minúte vytvoril čistú gólovú príležitosť Gomesovi, v 34. minúte mu strelu zablokovala obrana, v 71. minúte mu však utiekol Meunier a po jeho akcii padol štvrtý gól do siete Barcelony, v 79. minúte mohol dať gól sám, no jeho strela len minula pravú tyč, v 91. mnúte z priameho kopu prestrelil a napokon jeho center v 94. minúte zrazený rukou Marquinhosa mohol znamenať penaltu, ale poľský rozhodca Marciniak ju neodpískal (31 plusových bodov, 6 mínusových-známka 7).

Barcelona si svojím laxným prístupom v podstate už pribuchla dvierka do štvrťfinále a jej postup sa pohybuje len v teoretickej rovine, či v rovine zázraku. Oslávenci v drese PSG Cavani jedným a Di María dokonca dvomi gólmi, obaja mali narodeniny, si sami a aj s prispením nadšených spoluhráčov pripravili najkrajší darček v podobe deklasácie favorita.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.