Táto sezóna mi veľmi pripomína Guardiolovu poslednú a obávam sa, že už to má aj Enrique zrátané, no nemôžem sa zbaviť pocitu, že si toto nezaslúži!
Guardiola jeho poslednú sezónu pracoval na prestavbe tímu a keby ostal, som presvedčený, že by bol úspešný.

Lucho túto sezónu kúpil 5 hráčov (konečne sa na našom prestupovom trhu niečo dialo), ktorí mali 22 rokov, tesne po prestupoch postupne dosiahli 23 rokov. Máloktorý terajší hviezdny futbalista bol už v toľkých rokoch hviezda a už duplom nie v prvej sezóne v klube s takýmto tlakom!


Asi si budete myslieť, že som blázon, ale ja si myslím, že za neúspech Barcy tento rok môžu FANÚŠIKOVIA!!!


Najhorší fanúšikovia za poslednú dobu! Začínate sa podobať na fanúšikov Madridu, Manchestru City alebo najnovších fanúšikov Manchestru United!
Od začiatku sezóny hľadáte v Luchovi len chyby.

Po experimentoch s Tatom a Titom prišiel prísny Enrique a vytiahol klub zo sra*iek posledných 2 sezón. Tito ťažil ešte z práce Guardiolu, nič pozitívne nepriniesol. O Tatovi ani nejdem hovoriť!


Keď sa vyhralo treble tak ho vyhrali iba hráči, ale keď sa prehráva tak prehráva iba tréner?! Sa už spamätajte! Vidíte len zlé rozhodnutia! Ale vy pozeráte jeden zápas týždenne a to je všetko čo o tom viete! Enrique tých hráčov vidí lepšie, je s nimi väčšinou viac ako vy!

Vidí výsledky na tréningoch, vidí kto sa ako snaží aj mimo 90 minút zápasu! Vie o hráčoch aj ako o ľuďoch a nie iba ako o futbalistoch. Zamyslite sa, že koľkokrát neviete prečo hráči nenastúpili. Možno povedali trénerovi, že mali malé zranenie a necítia sa dobre, možno si to tréner sám všimol. On je tu na to, aby robil tieto rozhodnutia a on nemusí o tom informovať verejnosť!


Keď rotuje zostava je zle, keď nerotuje je zle! Sa spamätajte! Barcelonu ste ešte netrénovali! Možno od leta budete, ale zatiaľ o tom nič neviete. Väčšinou je tých zápasov naozaj veľa a niekedy nestačí 3 dni regenerácia! A zároveň majú právo si zahrať viacerí, keď sú rovnako dobrí a každý z nich má dostať príležitosť! Ak sa túto sezónu nedarí, budúcu sa bude dariť, hráči sa rozohrajú, zohrajú!


Ďalej k hráčom. Roberto sa na začiatku roka prebral a začali ste ho milovať a nechceli ste žiadneho pravého beka a dokonca ani Vidala. Vidal dostal šance a bol slabý. Hubovali ste na neho, zrazu sa to otočilo a chceli ste preč Roberta. Vlastne hocikoho tam Lucho dal tak ste boli nespokojní.


Vkuse sa vytvára tlak na Neymara. Messiho skritizujete keď dá životný zápas troch štvrtín futbalistov sveta! Je to na hlavu! Suarez je najväčší bojovník, ale bez gólu ho nenávidíte a boli ste všetci proti nemu, keď prišiel!


Ešte neprešla dosť dlhá doba, aby sa nové posily mohli porovnávať bez chýb. Najväčší tlak ste vytvárali aj tak na Paca. Neviete si ani len predstaviť aké je to ťažké! On je neskutočne kvalitný hráč, ale s tým tlakom čo na neho je, sa v Barcelone nedokázali vyrovnať ani hráči Alexis, David Villa, Pedro, Sandro, Munir. A len ste hľadali chyby a urážali tých hráčov, až kým neodišli. Alexis najlepší v Arsenale, Munir, Pedro, Sandro sa rozohrali a Villa predviedol ešte veľa muziky na to, že za koľko odišiel.

Ale to je problém a jediný! VEDENIE Barcelony!
Barcelona mala La Masiu. Ale naozaj už len mala! Preslávená Barcelonská akadémia sa tak preslávila, že v nej začínajú získavať hráčov snáď všetky kluby okrem Barcelony!

Messi: "I am what I am, thanks to La Masia​."


Ďalej znovu spomínam predaje hráčov. Veď tých hráčov predávame za ceny, ktoré by si dovolili pomaly aj slovenské kluby. A väčšinou mladé talenty. Tie všelijaké nezmyselné zmluvy, že dáme hráča zadarmo s tým, že si ho môžme naspäť draho kúpiť. To je aká kravina, kto to vymýšľa?!

Tam je chyba a nie v Enriquem. Pevne verím, že ostane a budúcu sezónu zavrie neprajníkom ústa. No nielen budúcu! Barca sa nevzdáva a ak ste nejakú súťaž tento rok vzdali tak chodte kade ľahšie a už na túto stránku ani nechoďte! Sme predsa Barca! Ešte stále sme viac než len klub aj keď sa aktuálne niečo pokazilo. Ale to tak býva, že keď niečo ide dlho je to náchylné na chybu! No my ju prekonáme! Aj proti PSG doma máme stále šancu a verím, že vysokú!

A musíte veriť a vy! Všimnite si posledné roky to v Barcelone bolo tak, že čím viac ľudí verilo tým viac to išlo a čím viac sa pochybovalo o výsledku tým to bolo horšie! Hráči a aj váš nenávidený tréner stále potrebujú podporu! A keď sa nedarí dvojnásobne a nie tu celý rok vyplakávať! Celý rok som bol ticho, ale už sa mi na to nedalo len prizerať! Nič s tým asi nespravíte a Lucho bude tréner minimálne do leta! A trénuje FCB tak sa nechovajte ako fanúšikovia Madridu, čo vyštvali Ancelottiho, Casillasa,... Fanúšikovia City čo čakali, že hneď príde úspech z ničoho. Alebo United, čo nič nehrali, ale stále hádzali vinu na trénerov a onedlho budú aj na Mourinha. Tréner sa môže aj roztrhať, ale keď hráči na ihrisku nemajú svoj deň tak to jednoducho nepôjde.


To, že je v kabíne dusno tvrdíte len vy. A tým, že na to stále myslíte to aj privoláte.
Toľko hejtov ako dostal Busquets od vlastných fanúšikov, nezažil za celú kariéru, Gomes takisto, Turan sem tam najlepší a sem tam ho vidíte v Číne. Dajte im všetkým šancu, vlastne vám nič iné neostáva. Keď už sa chcete tak nasilu búriť chodte radšej proti politikom, tam to teraz nevyzerá ružovo! Ale ak nemilujete Barcu keď sa jej nedarí tak ste tu zbytočne!
Prosím myslite na to. Tak ako aj Pep a mnohí ďalší povedali: "Pár prehier a zrazu sa zabudne na všetko to dobré."

Zakričme si:
Més que un club
- nech máme ten správny prístup!
VISCA EL BARCA - nech to všetko ustojíme!
SOM I SEREM - aby vedeli, že sme stále v hre!

Ďakujem, za prečítanie, vážim si každý jeden komentár. Je to môj prvý blog a na dlhú dobu aj posledný. Nedalo sa mi nevyjadriť k Tejto sitácii, keďže Luis Enrique tento klub miluje a tento klub mu to prestáva opätovať.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.