Moj vlastny nazor nato co by pomohlo Barcelone do buducej sezony. Nemusite suhlasit, ani to neocakavam, bol by som rad ak by ste sa vyjadrili, idealne k veci. :)
Pre mna najvacsi problem tohto timu je zaloha, ktora bola niekedy ozdobou tohto timu.

Zaloha:
Uprimne si myslim, ze Barcelone by pomohlo zbavit sa jedneho zaloznika, kvoli veku asi Rakitic (hoci nerad, mam ho rad) a priviest zaloznika typu Verratti. Ak vobec nejaky iny ako on existuje. Busquets by mal zacat makat na svojej forme a mal by sa pravidelne striedat s Gomezom pripadne s Mascheranom. Vysvetlim preco takto zmyslam. Lepsieho DM ako Busquets asi za lacny peniaz nezozenieme, stale si myslim ze Sergio je top3 na svete na tejto pozicii len mu chyba forma.
Rakitic je na pozicii kde bol predtym Xavi, co je osoba, ktora by mala diktovat tempo hry. Podrzat loptu a rozohrat to spolocne s utocnim zaloznikom typu Iniesta dopredu. Ivan bohuzial taky nie je a preto zaloha trpi. Potom je Messi nuteny stahovat sa do zalohy, co nas pripravuje o kompletny utok.
Takze idealna zaloha pre mna: Busquets, Verratti, Iniesta. Backup za nich Gomez, Rafinha, D.Suarez. Ostava nam este z original zaloznikov Arda a Roberto. Ardu si viem predstavit ako backup pre Neymara, ktory by mohol ako zvysok MSN castejsie striedat pri rozhodnutom stave, pripadne na ozivenie.

Obrana:
Ak bude fungovat zaloha, myslim si ze obranu mame dobru. Kedze Matthieu uz nie je najmladsi tu by som urcite presunul Marlona z Bcka. Lava strana je podla mna idealne pokryta tam nie je problem. Dat trochu viac oddychu Jordimu a je to uplne idealne.
Problem je prava strana. Uprimne si nemyslim, ze Vidal je spravna volba ako cislo 1. Dal by som ho ako cislo 2. Jednotku by som dal novemu hracovi typu Cancelo. Vela ludi ho nemusi, ale co som videl tu jeho hru... bez debaty by bol velkym prinosom ak by sa este zzil s Messim.
Sergiho, kedze je uzasne prisposobitelny, by som si nechal ako uplny backup na poziciu obrancu vpravo, vlavo, zaloha - DM, AM.

Utok:
MSN - tu by som asi nic na tomto nemenil, ale zvysil by som ich striedanie. Napriklad, kazdy zapas aspon jedneho z nich vystriedat aby si oddychli.
Backup: Arda, Paco. Podla mna dostatocne stacia tito dvaja. Paco potrebuje cas a Arda uz preukazal svoje strelecke schopnosti.

Trener:
Dal by som este sancu L.Enriquemu dalsiu sezonu a ak by sa veci nezlepsili, bol by som za zmenu. Najviac si tam viem predstavit Sampaoliho alebo Koemana.
Kazdy ma svoje plusy/minusy, ale myslim, ze by dokazali zlepsit tim.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.