Barcelona si chcela spraviť chuť po nevydarenom výjazde do Paríža v Lige Majstrov a brať plný počet bodov do tabuľky v domácej súťaži.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý podal výborný výkon a spoluhráči mu môžu ďakovať, že o body neprišli. Môžeme ho označiť za muža zápasu. V 2. minúte chytil center Szymanowského, v 17. minúte najprv zneškodnil nájazd El Zhara a vzápätí mu vyrazil jedovatú strelu, v 17. minúte chytil center Tita, v 31. minúte dobre vybehol a zachytil loptu pred dobiedzajúcimi útočníkmi, v 45. minúte vyboxoval center z rohového kopu, v 46. minúte skvele zareagoval a vyrazil Umtitim tečovanú strelu od El Zhara, v 55. minúte vyrazil aj projektil od Guerrera, v 71. minúte však nedokázal v páde vykopnúť loptu smerujúcu na neho od Lópeza a tak Alavés vyrovnal a napokon v 82. minúte chytil hlavičku Gabriela (13 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Napravo v obrane hral Sergi Roberto, ktorý narobil veľa chýb a po jeho strate lopty v súboji s Guerrerom padol aj vyrovnávajúci gól v 71. minúte. V 17. minúte dovolil strieľať El Zharovi, v 60. minúte neustrážil Szymanowského a v 64. minúte povolil prihrávku Ricovi. V 79. minúte zastavil útok Machísa (14 plusových bodov, 7 mínusových-známka 4).

Naľavo hral Lucas Digne, ktorý dobre spolupracoval po svojej strane. V 16. minúte sa zabudol vzadu a umožnil nájazd El Zhara na brankára, v 45. minúte zrazil center toho istého hráča na roh a v 48. minúte zablokoval strelu Guerrera (19 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

V 81. minúte prišiel na miesto neho na ihrisko Jordi Alba, ktorý dobre zapadol do útočných snáh Barcelony (3 plusové body-známka 6).

Samuel Umtiti ako pravý stopér zahral bojovne, no nevyrovnane. V 36. minúte zastavil Guerrera sklzom, v 60. minúte dovolil vystreliť Szymanowskému, v 71. minúte bol nedôrazný v 16-ke a dovolil Machísovi prihrať na gól Lópeza a v 82. minúte dovolil nebezpečne hlavičkovať Gabrielovi (24 plusových bodov, 6 mínusových-známka 5).

Jérémy Mathieu ako, druhý stopér podal pomerne spoľahlivý výkon. V 33. minúte mu síce ušiel Guerrero a v 35. minúte dovolil hlavičku Mantovaniho, no potom v 38., 43. a 68. minúte trikrát zastavil Guerrera, posledné dve tieto situácie hoci s rizikom zvládol bravúrne (15 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Úlohy defenzívneho záložníka pre neprítomnosť vykartovaného Busquetsa sa tentoraz chytil Ivan Rakitič, ktorý sa jej zhostil dobre a v zápase získal veľké množstvo lôpt, navyše sa dral aj do zakončenia. V 42. minúte mu strelu z diaľky zablokovala obrana, v 58. minúte v dobrej príležitosti aj keď bol faulovaný vystrelil vedľa a v 61. minúte zakončil slabou strelou doprostred brány a tak mu ju brankár ľahko chytil (23 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Napravo v zálohe aktívne operoval Rafinha, ktorý dobre spolupracoval najmä s útokom. V 4. minúte vlastne založil akciu vedúcu k prvému gólu, v 8. minúte mu jeho pokus zablokovali a v 68. minúte dosiahol takmer gól, keď mu najprv prvú strelu zablokoval Siovas a dorážku mu z prázdnej brány vykopol Rico (21 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

V 81. minúte ho nahradil Denis Suárez, ktorý sa však do diania výrazne nezapísal (2 plusové body-známka 5).

André Gomes v zálohe podal najslabší výkon, keď hral dosť pasívne a ešte aj strácal lopty. V 78. minúte mu ušiel Gabriel, no bez následkov (12 plusových bodov, 5 mínusových-známka 4).

V 80. minúte ho nahradil Andrés Iniesta, ktorý sa činil najmä v rozohrávke pri záverečnom nápore domácich (4 plusové body-známka 6).

Lionel Messi nastúpil ako kapitán na pravom krídle, postaral sa o oba góly do siete hostí a zariadil víťazstvo. Hneď v 4. minúte doťukol k pravej tyči skvelú prihrávku L. Suáreza na prvý gól, v 27. minúte mu šikovnú strelu z bezprostrednej blízkosti vyrazil brankár na roh, v 59. a 84. minúte prihrával do šancí Neymarovi a v 90. minúte premenil chladnokrvne pokutový kop k pravej žrdi na víťazný gól. Okrem toho ešte kopal tri priame kopy, v 10. a 77. minúte minúte namieril nad bránu a v 30. minúte len do múra (31 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

V strede útoku hral Luis Suárez. Za celý zápas sa do zakončenia nedostal, no v 4. minúte asistoval na prvý gól Messimu a v 27. minúte mu prihral do veľkej šance. V 46. minúte dostal žltú kartu za faul na Gabriela (10 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Ľavý krídelník Neymar najviac zamestnával obranu hostí. V 4. minúte vyprodukoval predfinálnu prihrávku L. Suárezovi pred prvým gólom, v 33. minúte jeho strelu zrazili na roh, v 35. minúte vystrelil prudko z diaľky, no do stredu brány a brankár Herrerín jeho strelu chytil, v 59. minúte mu zas šikovnú strelu vyrazil nohou, v 68. minúte vysunul do šance Rafinhu, v 84. minúte mu zase jeho pokus vyrazil brankár a napokon v 89. minúte zariadil penaltu, keď ho nešikovne fauloval Mantovani (36 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Barcelona napokon brala zo zápasu všetky body aj keď súper mal viacero čistých šancí, no premenil len jedinú.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.