Barcelona na postup potrebovala zmazať trojgólové manko z prvého zápasu v Turíne.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý bol bezchybný a nedostal žiadny gól, no treba povedať, že nemal až tak veľa práce. V 20. minúte dobre vybehol a zahral mimo pokutového územia hlavou, v 38. minúte chytil slabú strelu Higuaína z voleja, v 53. minúte vyrazil strelu Cuadrada na rohový kop, v 62. minúte vyrazil na roh Piquém zrazenú strelu od Pjaniča, v 80. minúte lapil slabé zakončenie Khediru a v 82. minúte musel znovu opustiť šestnásku s a zchrániť hlavou pred Cuadradom (18 plusových bodov-známka 8).

Napravo v obrane nastúpil Sergi Roberto, ktorý celý zápas drel, no márne. V 22. minúte vystrelil vedľa a v 69. minúte jeho bomba tesne minula ľavú žrď Buffonovej brány (18 plusových bodov-známka 7).

V 78. minúte ho vystriedal Javier Mascherano, ktorý sa naplno zapojil do záverečného zúfalého náporu domácich. V 80. minúte mal veľkú príležitosť, keď v sklze zblízka trafil len do brankára a v 83. minúte na druhej strane ihriska zablokoval strelu Cuadrada (11 plusových bodov-známka 7).

Gerard Piqué hral na stopérovi, no s pribúdajúcimi minútami vyvážal lopty a neskôr dokonca útočil na súperovej polovici. V 15. minúte zastavil sklzom nebezpečnú prihrávku Cuadrada, v 62. minúte zrazil strelu Pjaniča a v 76. minúte jeho zakončenie odpratala obrana na roh (36 plusových bodov, 1 mínusový -známka 7).

Partnerom na stopérskom poste mu bol Samuel Umtiti. Francúz získal množstvo lôpt, ale urobil aj pár chýb, ale tie vyplývali z toho, že Barcelona ku koncu stretnutia hrala vabank a protiútokom mohlo čeliť len málo obrancov. V 18. minúte zastavil útočiaceho Dybalu, v 50. minúte neustrážil Cuadrada a dovolil mu vystreliť, našťastie len vedľa brány a v 76. minúte spolu s Albom dovolili v 16-ke zakončiť Dybalovi (24 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Naľavo v obrane nastúpil tentoraz Jordi Alba, ktorý hral dopredu veľmi dobre, horšie to bolo vzadu, plné ruky a nohy práce mal najmä s Cudradom. V 17. minúte nedočiahol v dobrej príležitosti pred bránou na loptu od Messiho, v 50. minúte zrazil v poslednej chvíli nebezpečnú prihrávku Dybalu na Cuadrada k Rakitičovi, v 53. minúte Caudrada neustrážil, v 71. minúte si spolu s Umtitim nedali pozor na Dybalu, v 83. minúte dovolil vystreliť Cuadradovi a v 55. minúte stečoval strelu Leminu na roh (30 plusových bodov, 6 mínusových-známka 6).

Ivan Rakitič v zálohe bojoval, ale nie vždy sa mu darilo. V 15. minúte vysoko prestrelil a v 56. minúte nahral do šance Messimu (14 plusových bodov-známka 6).

V 58. minúte ho striedal Paco Alcácer v snahe vystupňovať tempo a odkliať bránu talianskeho majstra. Paco toho v tomto smere však veľa nespravil (3 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

Ani Andrés Iniesta ako kapitán nedokázal v dostatočnj miere podporiť útočné snahy, hoci sa veľmi snažil. V 41. minúte dostal za faul na unikajúceho Cuadrada od holandského rozhodcu Kuipersa žltú kartu, v 66. minúte mu nádejnú strelu zablokoval Higuaín a v 85. minúte si nedal pozor na Leminu, ktorý sa dostal do sľubnej príležitosti (20 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

Sergio Busquets podal zo záložníkov najlepší výkon, pozbieral veľké množstvo lôpt a rozohrával ich dopredu, no spravil aj jednu hrubicu. V 31. minúte vyslal do šance Messiho, v 62. minúte stratil pred vlastnou šestnástkou a ponúkol šancu Pjaničovi a v 89. minúte sa po jeho centri, ktorý bol zrazený rukou Alexa Sandra mohla pískať jedenástka (30 plusových bodov, 1 mínusový -známka 7).

Lionel Messi na pravom krídle ako muž zápasu odohral veľmi smolný zápas, keď ani jedna z jeho veľkých príležitostí neskončila gólom. V 19. minúte pálil len vedľa pravej žrde, v 31. minúte najprv jeho strelu jemne zrazil Bonucci a Buffon ju vyrazil a dorážku napálil len zľava do vonkajšej siete, v 52. minúte jeho bomba skončila nad bránou, v 56. minúte mu strelu stečovali tesne vedľa pravej žrde na roh, v 58. minúte z primeho kopu minul tesne pravý vinkeľ, v 66. minúte z voleja tesne prekopol opustenú bránu a v 69. minúte prihral spätne do šance Robertovi (42 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

V strede útoku makal Luis Suárez, no ani on sa do listiny strelcov nezapísal. V 19. minúte mu jeho pokus zablokovali, vzápätí prihral do šance Messimu, v 43. minúte pálil z voleja vedľa a v 66. minúte nahral opäť Messimu do obrovskej príležitosti (17 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Neymar na ľavom krídle hral s obrovskou aktivitou, no ani tie najkrajšie sóla cez niekoľkých súperov nedokázal dotiahnuť do zdarného konca. V 21. minúte vystreli z voleja vedľa, v 44. minúte dostal žltú za faul po odpískaní na Pjaniča, v 50. minúte vystrelil znovu vedľa, v 52. minúte nabil spätne Messimu, v 62. minúte pálil len nad bránu a v 80. minúte nacentroval do veľkej šance Mascheranovi (44 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Barcelona napriek enormnej snahe skalopevnej obrane Juventusu gól dať nedokázala a po bezgólovej remíze ide v Lige Majstrov ďalej jej taliansky súper.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.