Barcelona si naplánovala na domácej pôde víťazstvo nad posledným mužstvom tabuľky.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý sa v bráne dosť nudil, no napriek tomu gól predsa dostal. V 9. minúte chytil odvážnu strelu z diaľky od Torresa. V druhom polčase v 48. minúte ho tento hráč nachytal na hruškách z priameho kopu a zaznamenal jediný gól hostí. V 52. minúte si už Marc dal pozor a jeho bombu z uhla vyrazil (6 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Obrana nastúpila v trojčlennom zložení sprava doľava Mascherano, Piqué, Digne.

Javier Mascherano hral bezchybne nielen v obrane, ale podporoval aj útok. V 50. minúte jeho hlavičku brankár vyrazil do pravej žrde, v 65. minúte asistoval na piaty gól Barcelony Pacovi Alcácerovi, v 67. minúte dal sám šiesty gól a jeho vôbec prvý za Barcelonu, keď mu spoluhráči priam vnútili zahrávanie pokutového kopu, pri jedenástke si počínal suverénne a loptu umiestnil prudko pod brvno do stredu brány. V 81. minúte aj napriek predchádzajúcemu faulu Kodra ho ešte dokázal dobehnúť a vypichnúť mu v nádejnej pozícii loptu na rohový kop. Označujem ho za muža zápasu (27 plusových bodov-známka 8).

Gerard Piqué v strede obrany hral vcelku spoľahlivo a veľakrát sa vydal aj do útoku. V 12.minúte neustrážil Jaimeho, v 54. minúte zastavil Leóna, v 57. minúte jeho gólovú hlavičku zrazil Mondragón na roh a v tej istej minúte umiestnil hlavou loptu len do pravej žrde, ale odrazenú už André Gomes dopravil do siete (26 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Naľavo v obrane si počínal nenápadne, no isto Lucas Digne. Získal najväčší počet lôpt a v 14. minúte jeho nádejnú strelu zrazil Oier na rohový kop (23 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

V strede poľa výborne režíroval hru defenzívny záložník Sergio Busquets, ktorý od tejto úlohy konečne odbremenil Lionela Messiho. V 50. minúte sa mohla po faule na neho od Redrada pískať jedenástka, no hlavný rozhodca Munuera Montero mlčal (37 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Výborne v zálohe zahral aj Ivan Rakitič, ktorý vytvoril množstvo gólových príležitostí. V 30. minúte asistoval spätnou prihrávkou na druhý gól Gomesovi, v 55. minúte sa mal zahrávať po faule Mondragóna na neho pokutový kop, no opäť sa rozhodcovia k tejto možnosti nepriklonili, v 57. minúte v sérii rohových kopov dvakrát nasmeroval nebezpečnú loptu na hlavu Piquému, v 61. minúte mu nazablokovala strelu obrana a neskôr asistoval na štvrtý gól Messimu a v 90. minúte mu bombu zrazil Fausto a brankár Sirigu ju vytklačil na roh (22 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

V zápase milo prekvapil svojim výkonom André Gomes, ktorý striasol nervozitu sprevádzajúcu ho v podstate od svojho príchodu do klubu a nasúkal súperovi dokonca dva góly. V 30. minúte dal z prvej nekompromisne k pravej žrdi druhý gól a tretí v 57. minúte do prázdnej brány po predošlom odraze lopty od žrde. V 52. minúte dovolil na ter Stegena páliť Torresovi a v 92. minúte jeho pokus vonkajškom kopačky skončil ďaleko vedľa (22 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Po dlhšom čase do základu nastúpil Denis Suárez a dosť to bolo vidieť na jeho neistote. V 66. minúte však zariadil jedenástku, keď ho podsekol Mérida. V 86. minúte skvele vysunul Paca Alcácera pred posledným gólom Barcelony a v 89. minúte mu jeho pokus zablokovala obrana (29 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Lionel Messi ako ľavé krídlo hral len 63 minút, no aj tak zariadil víťazstvo a bezproblémový priebeh stretnutia. V 12. minúte vypichol loptu obrancovi a po sóle potom s prehľadom prehodil Sirigua, v 26. minúte strieľal len nad bránu, v 30. minúte jeho strelu stečoval Oier tesne vedľa pravej žrde, v 40. minúte nacentroval do veľkej príležitosti Pacovi a v 61. minúte zaznamenal štvrtý gól k ľavej žrdi (22 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Potom ho vystriedal mladý Carles Aleñá, ktorý sa snažil tiež zapísať do streleckej listiny, no jeho pokus letel len vysoko nad (6 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

V strede útoku od začiatku nastúpil Paco Alcácer a výkon sa mu vydaril. V 40. minúte jeho hlavičku vyrazil brankár, v 50. minúte nacentroval na hlavu Mascheranovi, v 65. minúte dal piaty gól krížom ponad Sirigua, v 86. minúte najprv na chvíľu požičal loptu obrancovi, no potom si ju znovu prevzal, obišiel aj gólmana a zasunul do prázdnej brány siedmy gól Barcelony a v 90. minúte spätne našiel v šanci Rakitiča (13 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

V úlohe ľavého krídla sa predstavil Arda Turan, no nebol to jeho zápas. V 37. minúte hlavičkoval vedľa a v 65. minúte poskytol predfinálnu prihrávku Mascheranovi pred piatym gólom (23 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Barcelona si poľahky poradila s odovzdaným súperom a stále si drží prvé miesto v ligovej tabuľke.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.