Atletico vyhralo titul... Za celú sezónu si ho zaslúžilo ale posledný ligový zápas nemal skončiť ani remízou ani prípadnou výhrou Atletica. No nič sa s tým robiť nedá a treba sa pripraviť na ďaľšiu sezónu. Nech je ako tá zo sezóny 2008/2009.

Dani Alves, Alex Song, Cesc Fabregas, Isac Cuenca a Ibrahim Affelay by mali po sezóne odísť do iných klubov. Tiež treba poďakovať obom brankárom a aj najlepsiemu kapitánovi za ich perfektnú prácu v klube a popriať Valdésovi veľa šťastia v novom pôsobisku. Tento článok bude o tom, kto by mal posilniť káder jedného z najlepších klubov sveta.

4. Príchody

Brankár

Marc-André ter Stegen je takmer istým nástupcom Victora Valdésa. Tento 22 ročný, 189cm brankár je určite ideálnou voľbou a jeho cena je okolo 20 miliónov eur. Ale aj José Manuel Pinto po sezóne pravdepodobne ukončí svoju hráčsku kariéru a kto ho nahradí? V tomto prípade sa nemusíme kupovať nikoho. Najlepšia akadémia na svete môže ponúknuť veľa kvalitých brankárov. Miguel Banuz, Jordi Masip, Adrián Ortolá dosť kvalitný výber a ešte nesmieme zabúdať na trojku A-čka Olazábal Oier. S brankármi v ďaľšej sezóne určite problém nebude.

Defenzíva

No...asi najväčší problém Barcelony. Tu treba najväčšie zmeny. Dani Alves s najväčšiou pravdepodobnosťou cez leto odíde do PSG a aj keď je Martin Montoya kvalitný ale jeho čas ešte len príde. K nemu treba hráča ktorý je kvalitný a má potrebné skúsenosti. Napríklad César Azpilicueta. Tento 24 ročný pravý obranca má síce len 178cm ale je to španielský reprezentant a jeho rýchlosť a dôraz pri bránení by sa Barcelone zišli.

K Piquému a Bartrovi by sa mali pridať dvaja stopéri. Prvým z nich by mohol byť Mats Hummels. O ňom a Barcelone sa písalo už veľa a ja dúfam že vedenie angažuje práve tohto 25 ročného obrancu Borrusie. Má rovnakú výšku ako Piqué- 192cm a jeho cena je primeraná na jeho kvalitu- okolo 26 miliónov. Druhým beckom by mohol byť Eliaqium Mangala. Obranca hrajúci za Porto meria 188cm a jeho celkom dobrá pozištná hra, bojovnosť a hlvne hlavičkové súboje by sa nám chýbajú. Má 23 rokov a cena je okolo 23 milónov eur.

Záloha

Barcelona má kvalitných hráčov v strede pola- Xavi, Iniesta, Busquets, Mascherano, Roberto ale keď je pre klub veľmi potrebné kúpiť jedného záložníka tak nech príde jeden zo štvorice Javi Martinéz,Hazard, Reus alebo Gundogan.

Útočník

Súpery vedia ako proti nám hrať. Hrajú zo zabezpečnej obrany na rýchle brejky. Niektoré iba zaparkujú autobus na 90 minút a čakajú na 1 bod. Barcelona, aj keď sa snaží, nevie prejsť cez obranu súpera. Keď jej to nejde po zemi skúša to cez krídla ale následné centre skončia na kopačkách súpera. Barcelona potrebuje typického hrotového útočníka ktorý je vysoký a vie hlavičkovať.

5. Taktika

Už takmer istý nástupca Martina bude Luis Enrique. Dúfam, že prinesie do hry viac priamočiarosti, viac striel zpoza 16-tky, zdokonalí tiki-taku. Mascherano nech znova začne hrať defenzívnívneho záložníka, občas keď bude nutné aj stopéra. na hosťovanie treba poslať Cristiana Tella a Johatana dos Santosa. Ak vedenie spraví dobré nákupy a nový tréner dostatočne namotivuje hráčov, môžme sa tešiť na barcelonu akú sme ju poznali pred 3- 4 rokmi :)

Sezóna 2014/2015- HRÁČI

Ter-Stegen, Banuz, Oier,

Azpiliqcueta, Montoya, Piqué, Bartra, Hummels, Mangala, Alba, Adriano,

Busquets, Mascherano, Xavi, Iniesta, Sergi Roberto, Javi Martinéz,

Alexis, Pedro, Neymar, Messi + hrotový útočník

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.