V pondelok v noci si pred zápasom so Celticom Glasgow pred novinárom zasadol Gerardo Martino. Tréner Barcelony v Celtic Parku nenechá nič na náhodu, no médiá zaujímalo predovšetkým to, kto nahradí Messiho.

Bez Messiho

"Žiadnemu tímu by nebolo ľahké Messiho nahradiť. My však máme skvelý tím a nemôžeme jeho absenciu považovať za ospravedlnenie. Musíme odohrať dobrý zápas, hoci tu s nami nie je. Neviem či zápas bez Lea bude test, keďže sa to už stalo neraz."

Obrana súpera

"Všetci tvrdia, že zápas bude podobný tomu, aký sme videli v uplynulej sezóne, ale to nevieme. Musíme byť rýchlejší a viac presnejší. Loptu budeme mať pod kontrolou."

Cesc ako falošná deviatka

"Cesc má na tejto pozícii veľký potenciál ak hrá so Xavim, Iniestom aj Sergiom. Vie ako vytvoriť šancu, pretože je veľmi dobrým nahrávačom. V Almerii to tiež dokázal. Nechcem však povedať, že úplne odmietam iné možnosti ako Sergiho Roberta či Alexisa."

Neymar ako deviatka

"Sezóna je dlhá, ale teraz máme obdobie bez Messiho. Nemôžem podceňovať ani Alexisa ani Neymara. Stále, keď Leo chýba, musí ho nahradiť Fabregas. Máme viac možností, rozhodneme sa, ktoré je najlepšia."

Prehra v uplynulom roku

"Futbal nie je pomsta. Situácie sa musia riešiť v dobe, kedy sa vyskytnú. Barca je nútená podať dobrý výkon. Neustále sme starostlivo monitorovaní. Existuje veľa vecí, ktoré musia byť vyhodnotené, ale musíme sa pozerať do budúcnosti a nemyslieť na to, čo sa stalo."

Barcelonsky svet

"Snažím sa prispôsobiť všetkému, čo sa Barcy týka. Som trénerom dva mesiace a aj tak rozmýšľam. Pre mňa je najdôležitejšia štatistika v lige, to, že sme vyhrali v Lige Majstrov a že sme vyhrali Superpohár. Od mužstva však vyžadujem viac..."

zdroj: as.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.