Barcelona zvládla aj ťažký zápas na pôde Celticu Glasgow. O osude stretnutia rozhodol v druhom polčase Cesc Fábregas, ktorý hlavičkou zariadil všetky tri body pre Kataláncov.

1.polčas

Už od prvých minút zápasu boli zreteľné taktiky oboch mužstiev. Barca sa snažila proti pevne brániacemu Celticu najmä o kombinačnú hru po celej šírke ihriska. Výškovo disponovaní domáci na druhej strane využívali dlhé lopty.

Katalánci aj naďalej držali loptu na svojich kopačkách a svojmu súperovi ju požičiavali iba sporadicky. Pozorne brániaci domáci však hostí k ničomu nepúšťali. Barca sa síce vedela dostať do sľubných pozícii, pozorná domáca obrana však dokázala zblokovať všetky snahy o zakončenie.

V 40.minúte mohla Barca vyhrávať, keď po centri Alvesa zakončoval Neymar. Jeho pokus však letel iba tesne vedľa Forsterovej bránky.

V poslednej minúte riadneho hracieho času mala Barca výhodu priameho kopu, ktorý zahrával Xavi. Aj v tomto prípade bolo ku gólu veľmi blízko, keď Forster predviedol neistý zákrok a takmer inkasoval.

2.polčas

V druhom polčase sa zvýšilo tempo, ale najmä tvrdosť. Domáci stále viac a viac dohrávali súboje a nútili rozhodcu konať. V 59.minúte to v súboji proti Neymarovi prehnal Scott Brown, keď už na zemi ležiaceho hráča kopol do chrbta, a rozhodca mu za tento zákrok udelil červenú kartu. Celtic tak musel hrať o desiatich.

Po vylúčení sa hra logicky posunula ešte bližšie k Forsterovej bránke. Katalánci zatlačili domácich hlboko do svojho pokutového územia a už to vyzeralo, že padne gól. Celtic však všetky snahy o zakončenie výborne vykrýval.

V 73.minúte však mohli dokonale zaskočiť Barcu domáci. Po dlhom autovom vhadzovaní sa na hranici pokutového územia dostal k strele Forrest. Jeho pokus však bravúrnym zákrokom Valdés vyrazil.

Barca krátko na to striedala. Pedra vymenil Alexis.

V 75.minúte Katalánci otvorili skóre! Po nečakanom rýchlom protiútoku vysunul Neymar po pravej strane čerstvého Alexisa, ktorý presným centrom našiel na druhej strane naskakujúceho Fábregasa. Ten hlavou nedal Forsterovi šancu.

Po góle tréner Martino striedal druhýkrát. Strelca gólu Fábregasa nahradil na hracej ploche Tello.

V 87.minúte čaroval Forster, keď najprv parádne vychytal Neymara a následne ešte krajšie z dorážky Alexisa.

Po tejto šanci využili Katalánci aj posledné striedanie. Andrésa Iniestu vymenil Alex Song.

V nadstavenom čase Alexis výborne vysunul Neymara, ktorý sa razom rútil sám na Forstera. Domáci brankár však aj tentoraz vytiahol fantastický zákrok a loptu vyrazil.

Zostavy

Celtic Glasgow: Forster; Lustig, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre; Matthews, Brown, Mulgrew, Samaras; Commons; Stokes

FC Barcelona: Valdés, Alves, Bartra, Piqué, Adriano, Sergio, Xavi, Iniesta, Neymar, Cesc, Pedro

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.