Na San Sire sa zrodila remíza. Góly padali iba v prvom polčase, keď domáci vďaka gólu Robinha viedli. Messi však ešte v prvom polčase zariadil, že si oba celky vezú domov po bode.

1.polčas

AC začalo na vlastnom trávniku veľmi odvážne a Katalánci mali čo robiť, aby zachytili počiatočný tlak domácich. Tí dokázali prekonať brankára hostí, gól však neplatil kvôli ofsajdu.

V 9.minúte však AC Miláno už otvorilo skóre. Pri rýchlom protiútoku si pred pokutovým územím Barcy vymenili loptu Kaká a Robinho a druhý menovaný v čistej šanci nedal šancu Valdésovi.

Barca mala prvú vážnejšiu príležitosť v 19.minúte, keď mal možnosť priameho kopu Messi. Jeho pokus išiel však iba tesne vedľa Ameliovej bránky.

V 23.minúte to Barcelone vyšlo. Tentoraz predviedli rýchlu akciu Katalánci, keď po zisku loptu v strede poľa potiahol loptu Iniesta. Ten okamžite posielal loptu na nabiehajúceho Messiho, ktorý v pokutovom území nezaváhal a vyrovnal skóre.

S pribúdajúcim časom sa hráči Barcelony osmeľovali, lepšie im vychádzali kombinácie a v zápase čim ďalej, tým viac dominovali.

V 37.minúte poslal Xavi presný pas za obranu na nabiehajúceho Alexisa. Tomu lopta spadla presne na nohu, ale jeho pokus našiel Ameliu pripraveného.

Veľkú príležitosť mali hostia aj v poslednej minúte riadneho hracieho času, keď sa lopta odrazila na voľného Neymara. Brazílčan napriahol z prvej z voleja, ale jeho prudká strela iba tesne míňala ľavú tyč Ameliovej bránky.

2.polčas

Barca nastúpila do druhého polčasu aktívne. Hra sa odohrávala takmer výlučne na strane Milána. Vyústením tlaku bola aj šanca Andrésa Iniestu v 54.minúte, ktorý sa po peknej prihrávke od Adriana ocitol sám pred Ameliom. Zakončenie však nezvládol ideálne a brankár domácich tak dokázal úspešne zakročiť.

V 70.minúte Barca zatlačila Miláno hlboko do vlastného pokutového územia. Hostia domácich úplne uzavreli a obliehali klasickou rozohrávkou šestnástku Milána. V prehustenom priestore však dokázal Xavi pasom za obranu nájsť presne Adriana, ktorý sa okamžite ocitol v čistej šanci. V tom najdôležitejšom momente mu však lopta skĺzla z kopačky.

V 74.minúte striedal Gerardo Martino prvýkrát. Alexisa Sáncheza nahradil Cesc Fábregas. O pár minút neskôr striedali Katalánci opäť. Tentoraz nahradil Neymara Pedro.

Barca chcela na konci stretnutia rozhodnúť, a aj kvôli tomu svojmu súperovi loptu už takmer vôbec nepožičiavala.

Zostavy

AC Miláno: Amelia - Abate, Zapata, Mexes, Constant - Montolivo (C), De Jong, Muntari - Birsa, Robinho, Kaka

FC Barcelona: Valdes - Alves, Piqué, Mascherano, Adriano - Xavi (C), Sergio, Iniesta - Alexis, Messi, Neymar

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.