Barca si na domácom štadióne poradila s AC Miláno. V prvom polčase otvoril skóre z pokutového kopu Messi a neskôr zvyšoval Busquets. Piqué vlastným gólom však zdramatizoval vývoj zápasu. V druhom polčase však skóroval iba Messi, a tak si všetky body odniesli Katalánci.

1.polčas

Zápas začal v pokľudnom tempe a ani jedno mužstvo neprekypovalo výraznou aktivitou. Boli to však domáci, ktorí sa hneď od úvodných sekúnd chopili lopty a pokúšali sa niečo vymyslieť. Už v 6.minúte mal po peknej prihrávke od Messiho sľubnú šancu Neymar. Tomu však lopta utiekla príliš ďaleko.

Barca bola blízko gólu aj v 22. minúte, keď Adriano z ľavej strany centroval pred bránku. Na vzdialenejšej tyči číhal Alexis, ale na loptu tesne nedosiahol.

V 29.minúte poslal Iniesta presný oblúčik na prenikajúceho Neymara, ktorého však Abate fauloval a rozhodca okamžite ukázal na biely bod. Zodpovednosť na seba prebral tradične Messi, ktorý ponúknutú príležitosť bez problémov využil.

V 39.minúte udrela Barca opäť. Po faule na Neymara zahrával Xavi priamy kop z ľavej strany. Kapitán Barcy loptu naservíroval priamo na hlavu Busquetsa, ktorý už nemal so zakončením žiadne problémy.

V poslednej minúte predviedol Kaká rýchle sólo po ľavej strane, kde dokázal obísť Alvésa a jeho prihrávku pred bránku si Piqué nešťastne zrazil do vlastnej bránky.

2.polčas

Domáci dominovali aj v druhom polčase, keď hosťom z Milána požičiavali len výnimočne. V 51.minúte dostal Messi loptu do Abbiatiho siete. Gól však správne neplatil kvôli postaveniu mimo hry.

Ako pribúdali minúty, Miláno stále viac cítilo, že má šancu na dobrý výsledok. Výdatne tomu pomáhal aj striedajúci Balotelli, ktorý na pravej strane robil domácej obrane veľké problémy. Boli to však stále Katalánci, kto diktoval tempo zápasu.

V 73.minúte mohla Barca pridať ďalší gól. Neymar si na ľavej strane prebral loptu od Iniestu, prešiel cez trojicu obrancov, ale z čistej pozície tesne minul.

V 78.minúte Tata Martino prvýkrát striedal. Iniestu nahradil na hracej ploche Cesc Fábregas.

O päť minút neskôr si práve striedajúci Fábregas vymenil loptu s Messim pred pokutovým územím Milána, čím sa Leo dostal sám pred Abbiateho a v čistej šanci chladnokrvne zakončil. Hneď po góle striedala Barca opäť. Ihrisko opustil Neymar a na jeho miesto prišiel Pedro.

Onedlho na to využil domáci tréner aj posledné striedanie. Song nahradil Xaviho.

Zostavy

FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Sergio Busquets, Xavi, Iniesta; Alexis, Messi, Neymar

AC Miláno: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, Emanuelson; De Jong, Montolivo, Muntari, Poli, Kaká, Robinho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.