Barcelonu čaká dnes večer posledný zápas skupinovej časti Ligy Majstrov, na svojom domácom štadióne privíta Celtic Glasgow.

Celtic sa zápasom z Barcelonou rozlúči s týmto ročníkom Champions League. Bhoys sú v skupine H na poslednom mieste, pričom v piatich zápasoch získali len 3 body, za jednu výhru proti Ajaxu (2:1). Tím zo Celtic Parku, navyše sprevádza pomerne hrozivo znejúca štatistika, keď sa im z posledných 8 zápasov v Lige Majstrov podarilo skórovať len v dvoch. Určite ale klub z najväčšieho škótskeho mesta dopredu neskladá zbrane. Hráči sa pred zápasom vyjadrovali, že si chcú posledný zápas užiť a zároveň sa pokúsiť o čo najlepší výsledok. Kouč hostí Neil Lennon sa nebude môcť spoliehať na Emilia Izaguirreho, ktorý sa v poslednom zápase s Milánom vykartoval. Odhliadnuc od tohto, je zbytok tímu na čele s hráčmi ako Forster, Samaras či Stokes, pripravený zasiahnuť do zápasu a pobiť sa o čo najlepší výsledok.

Barcelona sa zo Celticom stretla aj v minulom roku, pričom to ani raz nebol pre Blaugranas ľahký zápas. V tom poslednom sa Barca vyše hodinu trápila a prelomiť pozornú defenzívu sa podarilo až Cescovy Fábregasovy v 76. minúte. Barcelona si aspoň remízou v tomto zápase, môže poistiť postup z prvého miesta do vyraďovacích bojov a Gerardo Martino ubezpečoval, že tím je plne koncentrovaný na dosiahnutie dobrého výsledku a úspešné zavŕšenie jesennej časti súťaže. Tata na zápas povolal 20 hráčov, pričom chýbajú stále zranený Valdés, Messi, Alves, Dos Santos a Affelay a mimo bude aj Cesc Fábregas, ktorý v poslednom zápase videl svoju tretiu žltú kartu. Po týždňovej pauze sa do zostavy vracia Xavi, Iniesta a Piqué, dobrou správou je aj návrat Cristiana Tella, ktorý si doliečil zranenie. Z rezervy tím dopĺňa už dá sa povedať tradičná dvojica z posledných týždňov, Adama a Dongou. Otáznik visí nad tým, ako Martino poskladá zálohu. Sergi Roberto dostal v zápase proti Cartagene šancu v základnej zostave a patril medzi najlepších hráčov na ihrisku, pričom svojím výkonom si doslova pýtal väčšie množstvo minút. Tata ohľadom mladého záložníka povedal, O tomto nie je jednoduché hovoriť. Mám na neho ako hráča názor, ale na druhej strane viem, že to čo hovorím sa vylučuje s minútami strávenými na trávniku.“ Je teda otázne, či dostane Roberto dôveru trénera aj v tomto zápase od úvodných minút. V útoku, pri absencií Messiho a Cesca, by mal na pozícií falošnej deviatky nastúpiť Neymar, ku ktorému sa tréner Barcelony rovnako vyjadril na poslednej tlačovke, „Celkovo som z jeho hrou zatiaľ spokojný, snažím sa ho ale motivovať, aby dával viac gólov.“ Ako Barca zakončí jesenné časť Ligy Majstrov? Dozvieme sa už dnes večer.

Fakty FC Barcelona vs. Celtic Glasgow

Súťaž: Liga Majstrov, 6. kolo

Dátum a čas: 11.12.2013, 20:45

Mesto: Barcelona

Štadión: Camp Nou (99 786)

Rozhodca: Sergei Karasev

TV: /

Posledné vzájomné zápasy

1.10.2013 Celtic 0 : 1 Barcelona

7.11.2012 Celtic 2 : 1 Barcelona

23.10.2012 Barcelona 2 : 1 Celtic

4.3.2008 Barcelona 1 : 0 Celtic

20.2.2008 Celtic 2 : 3 Barcelona

Predpokladané zostavy

FC Barcelona (4-4-3) : Pinto – Montoya, Piqué, Bartra, Adriano – Busquets, Xavi, Iniesta – Pedro, Neymar. Alexis

Celtic Glasgow (4-4-1-1) : Forster – Lustig, Dijk, Ambrose, Mulgrew – Forrest, Brown, Kayal, Samaras – Commons – Stokes

  • Barcelona vyhrala oba tohtoročné domáce zápasy v Lige Majstrov s celkovým skóre 7:1. Celkovo s posledných 24 zápasoch na domácom ihrisku, prehrala Barca v tejto súťaži len raz.
  • Celtic sa bude snažiť vyhnúť štvrtej porážke v rade na súperovom ihrisku. Tento rok postupne Bhoys prehrali s Shakhterom Karagandy, AC Milano aj Ajaxom, pričom ani v jedenom zápase nedokázali skórovať.
  • Celková štatistika Škótskych majstrov mimo domáceho prostredia pôsobí ešte horšie. Z 26 zápasov prehral Celtic až 24. Výnimku tvorí len výhra nad Spartakom Moskva minulý rok a remíza s Barcelonou v sezóne 2004/05.
  • Jediný škótsky tím, ktorému sa poradilo vyhrať na Camp Nou bolo Dundee United, ešte v sezóne 1986/87.
  • Alexis dvakrát prekonal Forstera pri zápase Chile s Anglickom vo Wembley (2:0).

Zdroje: fcbarcelona.com, whoscored.com, uefa.com, soccerstats.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.