V rozhovore pre CNN, Éric Abidal hovoril o najzložitejších okamihoch svojho života. Zmienil sa aj o krásnych okamihoch v metropole Katalánska.

Abidal je presvedčený, že nádor pečene bol jeho osudom: "Nie je to náhoda. Myslím, že Boh mi túto výzvu do cesty postavil zámerne. Každý má svoj vlastný osud. Všetci máme plniť nejaká poslanie, mojím je pomáhať ľuďom," priznal 34-ročný obranca.

Bývalý obranca Barcelony dodal: "K futbalu sa nebolo jednoduché vrátiť, ale šport mi dával silu bojovať. Pamätám si všetky gestá zo strany rodiny, spoluhráčov, súperov aj fanúšikov. Všetci mi pomáhali, cítil som sa byť docenený ako v Katalánsku, tak aj v samotnom klube. Dávali mi motiváciu."

Jednou z najlepších spomienok na Barcelonu je finále Ligy Majstrov na Wembley, kde mu dal Carles Puyol kapitánsku pásku, aby mohol práve on dvihnúť trofej nad hlavu ako prvý. "Zvláštny okamih. Len zopár ľudí dokázalo vyhrať v Lige Majstrov a to dokonca za takých okolností. Za toto gesto budem svojim kolegom navždy vďačný."

Francúz vo veľmi peknom tóne hovoril na adresu svojho kamaráta Daniho Alvesa. Obaja majú medzi sebou vynikajúci vzťah. "Dani je v mojom živote veľmi dôležitou osobou. Mimo vzdialenosti, ktorá nás oddeľuje, stále naše priateľstvo utvrdzujeme." Pokiaľ ide o návrat do Monaka, Abidal povedal: "Nešlo o jednoduché rozhodnutie. Bol to však dôležitý krok, chcel som, aby moje deti vedeli, kde som začal hrať futbal. Monako mi dalo veľa," dodal.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.