16 tímov z toho len 2 z druhej divízie Španielskej ligy sa dozvedia meno svojho súpera v ďalšom kole Copa del Rey už tento štvrtok o 13. hodine popoludní. Celé žrebovanie sa uskutoční v centrále Federación Española de Futbol v Las Rozas (Madrid.)

Tento žreb nemá žiadne nasadené kluby, takže Barcelona môže za súpera dostať kohokoľvek z 15-členného zoznamu, ktorý zahŕňa kluby od Realu Madrid až po druhodivízne mužstvá Betis a Cordoba.

Kompletný pavúk

Tento žreb nám dá odpoveď aj na otázku ako to bude v súťaži vyzerať až do samotného finále. Posledných 16 tímov si to medzi sebou o postup do ďalšieho kola rozdá 22. decembra resp. v odvete 5.januára budúceho roku. Štvrťfinále je naplánované na Januárové dátumy 12 a 19. Semifinálové dvojice sa stretnú na prelome mesiacov 26. januára a 2. februára. Pre tímy, ktoré sa prebojujú až do semifinále Copa del Rey sa musia zmieriť s faktom, že celý január absolvujú 2 zápasy týždenne, keďže La Liga sa bude hrať súbežne s Kráľovským pohárom.

Ťažké predpoklady

Kluby, s ktorými sa vo finále nepočíta, aj keď vo futbale je všetko možné, sú Racing Santander, Zaragoza, Sporting Gijon, Hercules, Real Sociedad a Osasuna a preto ak vytvoria dvojice s favoritmi súťaže už v tomto kole, favoriti by teda nemali zaváhať.

V každom prípade je však možná aj dvojica Barca - Real, čo sa v Copa del Rey nestalo od sezóny 1996/97, kedy bol Mourinho ešte v štruktúrach Barcelony. Zopakovať sa tiež môže aj súboj Barcelony so Sevillou, ktorá Kataláncov v minuloročnej edícii vyradila. Zaujímavé by bolo aj stretnutie s Espanyolom, čo by znamenalo, že sa tieto tímy sa v mestskom derby stretnú pred Vianocami hneď dvakrát.


zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.