Zamietnutie projektu Foster a taktiež nedostatočná modernizácia v klube môže brániť rozvoju Nou Campu. Celú situáciu by mohla na tú správnu cestu vrátiť nominácia Barcelony na MS 2018.

Je už známe, že Majstrovstvá sveta sa v roku 2018 budú konať na Európskom kontinente. Jedným z kandidátov je aj Portugalsko a Španielsko, ktoré kandidujú spolu. Prípadné víťazstvo by malo osoh aj pre Barcelonu a Nou Camp. Predbežné správy hovoria o tom, že v prípade Majstrovstiev sveta v Portugalsku a Španielsku by sa otvárací zápas šampionátu uskutočnil práve na Nou Campe. Pre Katalánsky klub by to znamenalo príležitosť začať dlho očakávanú revitalizáciu klubu. Predstavenstvo zamietlo návrh Normana Fostera, pretože ho považovalo za prehnané a nemiestne.

Súčasná garnitúra predstavila hneď nový návrh vízie pre Nou Camp ako aj priľahlé prostredie, ale finančné problémy v klube stáli realizácii projektu v ceste. Projekt ako taký však nebol zamietnutý len odložený a prípadné MS v Portugalsku a Španielsku by ho mohli zrealizovať.

Tak ako samotný štadión aj blízko ležiace budovy by potrebovali renováciu (Palau Blaugrana). Veľkou pomocou by bol grant na organizáciu Majstrovstiev sveta v roku 2018. Hovorí sa, že klub by takto na projekt mohol získať 40 až 50 miliónov eur.

Zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.