FC Barcelona obhájila pred vlastným publikom veľmi pôsobivým spôsobom vedenie v tabuľke a jasne zvíťazila nad Rayo Vallecano 6:0 (2:0). Pri galavystúpení vsietili: Adriano Correia (2.), štvornásobný futbalista sveta Lionel Messi (36./68.), Alexis Sánchez (58.), Pedro Rodríguez (56.) a striedajúci Neymar (89.), ktorý dal krátko pred záverom zápasovú bodku gólom snov.

Poučenia:

FC Barcelona zapálila na Camp Nou skutočný ofenzívny ohňostroj a nedala bezzubým hosťom absolútne žiadnu šancu. Mužstvo trénera Gerarda Martina bolo v prevahe vo všetkých ukazovateľoch a fabrikovalo svetoznáme a obávané "Tiki-Taka" na najvyššej úrovni.

Vzadu nedopustilo temer vôbec nič, v prednej tretine ukázalo úžasné kombinácie, ktoré by mohli v nadchádzajúcom súboji v Champions League proti Manchestru City narobiť domácim veľké problémy. Katalánci mohli v pohode zvíťaziť aj dvojciferne.

Pre Rayo nezostalo v zápase nič. "Rayistas" sa koncentrovali na defenzívu, nedokázali však zastaviť vynikajúce individuality Barcy okolo štvornásobného hráča sveta Lionela Messiho. Kandidát zostupu z madridskej štvrti Vallecas si neveril a i do súbojov chodil akoby „povinne“. Po 69 minútach mali hostia zaznamenané len 3 fauly. Po troch rokoch prvoligovej príslušnosti by sa hostia mohli zosunúť do Segunda Divisón. S 20 bodmi sú na predposlednom mieste a zaostávajú 4 body za brehom záchrany.

Vrcholy zápasu:

2. góóól Barcelona! Adriano sa sťahuje s loptou na nohe do stredu a prudko vsieťuje zo 17 metrov k ľavej žrdi brankára Rayo. Rayo počíta s centrom no strela je v sieti. 1:0!

14. Alumínium! Messi preberá na úrovni penalty loptu od Fabregasa. Argentínec sa šikovne otáča a pravačkou strieľa. Lopta narazí do ľavej žrde brankára! Ruben by bol bez šance.

18. Opäť žrď! Iniesta sa na ľavej strane úžasne prekľučkuje a predloží Pedrovi ktorý zo 6 metrov triafa z ostrého uhla pravú žrď!

32. Úžasná paráda Rubena! Adriano „obslúži“ prihrávkou Messiho, ktorý strieľa z 20 metrov a triafa vinkel. Ruben vyškrabuje!

36. góóól Barcelona! Fabregas vyraďuje z hry jedným jediným úžasným pasom na rozhranie obrany – zálohy kompletnú defenzívu Raya. Ruben vybieha z bránky, proti Messimu však nemá šancu, lopta letí krásnym technickým podkopnutím zo 17 metrov ponad neho. Gól snov!

53. góóól Barcelona! Messi „obsluhuje“ z centra prihrávkou Sancheza, ktorý sám samučičký pred bránou z 18 metrov nechá stáť brankára na opačnej nohe. Lopta v ľavom spodnom rohu bránky!

56. góóól Barcelona! Po famóznej narážačke s Iniestom, predkladá Fabregas loptu zľava pred Pedra na päťke, ktorý pretláča obrancu na 4:0!

64. Ďalšia dobrá šanca Barcy: Messi vniká z centra do šestnástky a bombarduje z 15 metrov. Lopta míňa len „o chlp“ pravú tyč brankára.

68. góóól Barcelona! Sánchez sa presadzuje v súboji na úrovni šestnástky súpera a nabíja krížne Messimu, ktorý dlho neváha a plytko po zemi vsieťuje na 5:0!

89. góóól Barcelona! Neymar sa „chytá za srdce“ o triafa nádherným spôsobom z 25 metrov na 6:0 do horného rohu bránky súpera. To bol teda góóól!

Bomba: Lionel Messi

Dvojgólový a s jednou predlohou na gól popchol Argentínčan „trupu“ hviezd, mužstvo „Tata“ Marina suverénne na 1. miesto tabuľky. Pre „malú blchu“ to boli v 17. ligovom zápase sezóny góly číslo 12 a 13.

V ofsajde: defenzíva Rayo Vallecano

S 58 gólmi na svojom konte sú "Bukaneros" dostrieľanou „búdou“ La Ligy. Žiadne mužstvo najvyššej španielskej súťaže nedostalo viac. S rozdielom gólov mínus 33 bude pre mužstvo Paco Jémeneza veľmi ťažké udržal sa v la Lige.

Štatistika: 52

Úžasnou gólovou diferenciou + 52 zvýšila Barça tlak na prenasledovateľov z Madridu. V 24 zápasoch strelili Katalánci 69 gólov! Perfektný dojem.

zdroj: spracoval Peter | de.eurospoort.yahoo.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.