Tréner Španielskej futbalovej reprezentácie necháva všetky možnosti zloženia zostavy pre Majstrovstvá sveta v Brazílii otvorené. O to viac zdôraznil, že možnosť byť zahrnutý do nominácie na šampionát je aj napriek zraneniu pre Puyola stále reálna.

Vicente del Bosque vraj Carlesovi Puyolovi sľúbil, že má stále možnosť byť súčasťou zostavy Španielska pre tohtoročné majstrovstvá sveta. Barcelonský stredový obranca to pritom túto sezónu nemá jednoduché, keď kvôli zraneniam nastúpil len v štyroch zápasoch La Ligy. Napriek tomu tréner Španielskej reprezentácie zdôraznil, že ak Puyol ukáže dobrú formu, môže Španielom v Brazílii pomôcť.

"Pozrite, nikto, absolútne nikto, momentálne nie je vylúčený z Majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii. O to viac to platí pre Carlesa Puyola. Carles Puyol je pre mňa špeciálny prípad," povedal 63-ročný tréner.

"Čo sa stane, bude závisieť od toho, či dostanete minúty na ihrisku, či hráte pravidelne za svoj klub a ako ste na tom na konci sezóny. To platí ako pre Carlesa, tak aj pre ostatných." Del Bosque ocenil aj Puyolovu snahu a energiu, ktorú do svojej rekonvalescencie investoval: "Jeho zotavovanie je pozoruhodné pre obetavosť a úsilie, ktoré do neho vložil."

"Vybrať zostavu pre tento Svetový šampionát nebude ľahká úloha. To je problém mojej funkcie," dodal k tejto téme tréner španielskeho mužstva nakoniec.

Del Bosque sa niekoľkými slovami vyjadril aj k žrebu Španielska pre kvalifikáciu na Majstrovstvá Európy 2016. Jeho tím medzi 7. septembrom 2014 a 13. októbrom 2015 odohrá 10 zápasov kvalifikácie. V skupine C je okrem Španielska aj Ukrajina, Slovensko, Bielorusko, Macedónsko a Luxembursko.

"Nie je to jednoduchá skupina. Chlad bude pre nás dôležitý faktor. Takisto cestovanie, okrem Luxemburska ide o krajiny na východe, to tiež zohrá svoju rolu," povedal španielsky tréner na adresu budúcich súperov. Španielsko sa najviac obáva Ukrajiny, zo slovenských hráčov si podľa del Bosqueho slov dajú pozor najmä ma Mareka Hamšíka.

Zdroj: goal.com, fcbarcelona.com, insidespanishfootball.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.