Cesc Fabregas hovoril na tlačovej konferencii na témy, ktoré úzko súviseli s katalánskym veľkoklubom.

Dôsledky prehry na Anoeta

"Sme prví, ktorí vedia, čo je prehra. Ten zápas sme preanalyzovali a musíme sa zlepšiť. Myslím, že od tej chvíle bude hrať mužstvo lepšie. Najdôležitejšia je sebakritika, vedieť, v ktorých aspektoch sa nedarí a v čom by sme mali zlepšiť. Musíme získať všetko, čo sme robili v predchádzajúcich zápasoch. Ukázať, že išlo jednoducho len o jeden slabý zápas."

Systém hry

"S Vigo sme vyhrali 3-0, hrali sme tak ako na Anoeta a chválili nás. Teraz sme prehrali a hodnotia nás ako barbarov. Treba hľadať rovnováhu. Hrali sme systémom 4-3-3 aj 4-2-3-1. Rozhoduje tréner, on nás pozná najlepšie a v akej forme sa nachádzame. Musíme jeho rozhodnutia rešpektovať a pozerať sa na to, ako sa cítia hráči. Barca je záväzná hrať na 100%, na optimálnej úrovni. Kritiku sme si zaslúžili. Teraz musíme zdvihnúť hlavy a v nedeľu hrať na maximum svojich možností."

Kritika

"Vo futbale treba akceptovať všetko. Dostalo sa nám veľa kritiky aj veľa pochvaly. Je čas, aby sme si otvorili oči. Chcem odovzdať posolstvo, že nadišiel čas, aby sme dokázali niečo veľké."

Martino pod paľbou kritiky

"Hráči o Martinovi nepochybujú. Ako povedal Andrés, s trénerom sme na život a na smrť. Sme nadšení jeho štýlom vedenia tímu, pretože z fyzického hľadiska sa cítime skvele. Stále, keď nás bolo treba zjednotiť, urobil to. Chce počúvať aj naše názory. Je to skromný človek a vie, či sa mýlil alebo nie. Ukázal svoju osobnosť, keď zaviedol rotáciu aj napriek tomu, že množstvo ľudí to spochybňovalo."

Neymar

"Nemyslím, že táto vec má vplyv na našu hru. Na trávniku chcete vyhrávať pre Barcu a nič viac. Ak to môže mať na niekoho vplyv, tak na Neymara. My ho hodnotíme dobre, je to veselý človek, stále pozitívny, ale ktorý si už získal uznanie."

Mal by sa Messi viac snažiť?

"Úplný nezmysel. Práve Messi ťahá mužstvo v každom zápase. Ak o niečo toho chlapca prosíte, od zvyšku mužstva by ste mali žiadať trikrát viac. Pre tento tím je nenahraditeľný. Vo svete futbalu ide o hráča s najstálejšou formou. Keď ho potrebujeme, stále je tu."

Madridské derby

"Ak hrá Atlético na 100%, vie zraniť každý tím. Verím, že Real porazí. Môže poraziť akýkoľvek tím na svete."

zdroj: mundodeportov.es
foto: as.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.