Gerardo Martino sa včera objavil pred novinármi pri príležitosti tlačovej konferencie pred ďalším ligovým zápasom, tentokrát s Osasunou. Barcelone v súčasnosti ide o všetko a tak bolo o čom debatovať.

Osasuna

"To mužstvo robí problémy všetkým, zvlášť prvým trom tímom u seba. Očakávame dosť komplikovaný zápas, v ktorom budeme musieť veľa pracovať. Musíme hodiť za hlavu to, čo sa podarilo v Lige Majstrov a sústrediť sa na ligu."

Vypustí mužstvo ligu?

"Futbalisti sú zvyknutí nájsť si novú motiváciu v každej súťaži. Máme za sebou dva úplne odlišné zápasy: postup do štvrťfinále s Manchestrom City a veľmi slabý zápas s Valladolidom. Musíme sa posnažiť, aby sme obraz z tohto ligového zápasu vymazali."

Zápasy na výjazde

"Je pravda, že sme väčšinu bodov stratili na výjazdoch. Musíme sa zamerať na to, že ďalší zápas hráme doma a potom sa musíme pozastaviť nad Clásicom."

Neymar po zranení formou zaostáva

"Neymar odohral svoje najlepšie zápasy bez ohľadu na to, či hral na ľavej strane alebo v strede. V zápase proti City prvýkrát hral na pravej strane a odohral veľmi dobrý zápas. Môže nastúpiť na všetkých troch pozíciách. Ak hráč pre zranenie nehrá mesiac, návrat ho stojí o to viac, pokiaľ je hráčom svetového formátu. Zmätky obklopujúce jeho prestup mu takisto nepomohli. Priklonil by som sa k tomu, že za jeho súčasnú formu môžu skôr nešportové dôvody."

Podcenenie slabých súperov

"Je nespravodlivé hodnotiť zápasy a uznať, že zvyšných 30 nie je dôležitých. Ak by sme dali stranou zápasy proti Realu Sociedad a Valladolidu, mužstvo by malo dobrú štatistiku aj v zápasoch, ktoré neboli tak dôležité. To, že sme prehrali dva stretnutia so slabšími mužstvami neznamená, že máme predpoklady hrať so silnými."

Vplyv prestupových špekulácií na hráčov

"Hráči vedia, že ja si nad týmto hlavu nelámem a preto by sa nemali znepokojovať. S týmito hráčmi sa snažím o najlepšiu možnú sezónu. A im po rozume nechodí nič divné. Do špekulácii sa nestarám, pretože o nič nejde. V súvislosti s nadchádzajúcou sezónou nerobíme nič a nemôžem prebrať zodpovednosť za všetky priezviská."

Prečo nehrá v obrane nikto z rezervy?

"Ak budeme mať potrebu nasadiť niekoho do stredu obrany, okrem Bartru a Mascherana sa môžeme spoľahnúť aj na Adriana, Busquetsa a Songa."

Je liga stratená?

"Očakávam, že ak budeme mať čas na odpočinok a zvrátenie situácie, môžeme zabojovať o všetko. Máme pred sebou ešte 30 či 33 bodov a môžeme ešte dobehnúť tých, ktorých máme pre sebou."

zdroj: as.com
foto: as.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.