Barca zvládla zápas na pôde svojho mestského rivala. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko. Espanyol dokázal zlomiť až Messi, keď premenil penaltu v druhom polčase.

1.polčas

Úvod zápasu poznačilo množstvo nervóznych a nepresných prihrávok. Ucelenú akciu sme tak nevideli. Vzruch priniesla až 4. minúta, kedy Neymar nikým nekrytý hlavičkoval z uhla do náručia brankára.

Barcelona sa nevedela v prvých 10. minútach dostať do rytmu. Loptu síce mala na svojich kopačkách, ale tá cirkulovala len na úrovni stredovej čiary. Do šancí sa hostia dostávali len sporadicky, navyše nešlo o nijak zvlášť vyložené príležitosti. Na druhej strane Espanyol nehrozil vôbec.

S postupom času však Barca naberala na sile a v 17. minúte tlak hostí vyvrcholil Messiho šancou, keď hlavičkoval tesne nad. Tešiť sa však mohli aj hostia, no Pizzi svoju možnosť nevyužil.

Tutovku z hranice päťky spálil Neymar, keď v sklze mieril úplne nad. Prihrával Alves zo svojej strany. Podobne pochodil aj Pizzi, ktorý z uhla mieril nad Pintovu bránu. Culés následne zamrazil pohľad na Mascherana, ktorý sa na zemi zvíjal od bolesti podobne ako Valdés proti Celte Vigo. Našťastie to rozchodil.

Momenty na to sa začalo na trávniku iskriť, keď Stuani ostro nabral Jordiho Albu, za čo si vyslúžil žltú kartu. Okolo úvodnej polhodiny sa herne dianie presunulo na stred ihriska a tempo mierne opadlo.

Culés zo stoličky dvihla až šanca Neymara, ktorého pred domáceho gólmana poslal Alba. Brazílčan však netrafil ani len bránu. Na opačnej strane sa v krátkom čase dostali domáci hneď k dvom rohovým kopom, no nebezpečenstvo to pre Blaugrana neznamenalo.

To si privodili sami hráči, keď sa stopéri nevedeli s Pintom dohodnúť na tom, kto loptu uprace do bezpečia. Nakoniec hlavičkoval Piqué na roh. Domáci s blížiacim sa koncom prvého polčasu však začali tlačiť a pre hostí polčasový hvizd znamenal úľavu.

2.polčas

Barce v druhom polčase trochu trvalo, kým sa dostala do tempa. Domáci však aj naďalej vysoko napádali a úspešne získavali loptu, a aj preto bola hra pomerne vyrovnaná.

S pribúdajúcim časom mala Barca stále väčšie problémy vypracúvať si gólové šance. Espanyol začal hrať opatrnejšie zo zabezpečenej obrany a hostia na to nevedeli odpovedať.

V 71.minúte mala Barca možnosť po rohovom kope, keď sa k lopte dostal Messi a vymenil si loptu s Fábregasom. Jeho strelu však domáca obrana dokázala zblokovať.

V 74.minúte mali domáce obrovské šťastie, keď po rohovom kope zakončoval do brvna Piqué.

V 75.minúte zahral v šestnástke rukou Javi Lopez a rozhodca ukázal na biely bod. Ten kopal Lionel Messi a poslal svoj tím do vedenia.

Po góle Tata Martino prvýkrát striedal. Z hracej plochy odišiel Pedro a do hry sa zapojil Iniesta. Krátko na to sa striedalo opäť. Tentoraz odišiel Neymar a na jeho miesto prišiel Alexis.

V 83.minúte vysunul Iniesta pekným oblúčikom za obranu Messiho a ten okamžite prehadzoval vybehujúceho Casillu. Ten loptu zrazil rukou mimo pokutového územia a rozhodca mu za to udelil červenú kartu. Z následného priameho kopu pálil Messi vedľa.

Do konca zápasu sa už iba dohrávalo a Barca tak úspešne dosiahla všetky tri body.

Zostavy

RCD Espanyol: Kiko Casilla, Víctor Sánchez, Stuani, Sergio García, Pizzi, David López, H. Moreno, Javi López, Fuentes, Colotto, Simao

FC Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Sergio, Xavi, Fàbregas, Pedro, Messi, Neymar

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.