Klub vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom reagoval na obmedzenie prestupov uložených od FIFA. Nižšie vám ponúkame jeho znenie:

V súvislosti so sankciami, ktoré uložila disciplinárna komisia FIFA za porušenie predpisov pri prestupoch a registrácii neplnoletých hráčov FC Barcelona, klub si praje ozrejmiť, že:

1. Podľa oficiálneho vyhlásenie od FIFA, taktiež bol za medzinárodné prestupy neplnoletých hráčov potrestaný aj Španielsky futbalový zväz (RFEF).

2. Údajne porušené pravidlo je určené na ochranu neplnoletých osôb pred konaním športových klubov, ktoré kupujú hráčov negarantujúc im právo na vzdelanie a náležitú pozornosť, ktorú FC Barcelona vo svojom modeli La Masie zabezpečuje.

3. Model La Masie zahŕňa programy, ktoré garantujú vzdelanie, ubytovanie, zdravotnú starostlivosť, všetku potrebnú pomoc a plány na rozvoj neplnoletých športovcov. FC Barcelona berie do úvahy predovšetkým ľudí a až potom športovcov, čo FIFA nevzala do úvahy, vyrúbila trest a jednostranne ignorovala edukačnú funkciu nášho vzdelávacieho programu.

4. Všetci hráči FC Barcelona vždy načas dostali príslušnú licenciu zo svojich federácii v súlade s požiadavkami príslušných futbalových zväzov. Všetci a v každom momente.

5. Niektorí hráči, ktorých sa postup FIFA týka, majú dokonca povolenie Katalánskeho futbalového zväzu k účasti na autonómnych Majstrovstvách s reprezentáciou Katalánska.

6. Vzhľadom na postup FIFA boli hráčom stiahnuté licencie a nemôžu sa tak zúčastniť oficiálnych zápasov. V súvislosti s porušením nebol na mieste žiaden trest, ktorý by zamedzil ich športovú činnosť.

7. FC Barcelona neporušila žiadny z predpisov občianskeho práva a všetci neplnoletí, ktorí využívajú športové centrum sú v krajine legálne.

8. Hráči, ktorým FIFA zrušila licenciu, majú možnosť zostať v klube, ktorý sa stále cíti byť zaviazaný starať sa o ich vzdelanie, aby neboli vystavení sociálnej ujme, aj keď nemôžu hrať.

9. Všetci hráči FC Barcelona majú v poriadku administratívu.

10. FC Barcelona už nejaký čas nabáda FIFA k preanalyzovaniu predpisov, ktoré majú za cieľ ochranu neplnoletých, aby bola táto ochrana účinnejšia.

11. Model tvorby FC Barcelona mal od FIFA stále uznanie a La Masia je predstavovaná ako príklad dobrého správania.

12. Naši kandidáti v ankete Zlatá lopta sú príkladom uznania od FIFA pre naše športové rozvojové procesy.

13. Model tvorby FC Barcelona pomáha rodinám mnohých hráčov k integrácii a ich sociálnemu rozvoju.

14. Len v samotnom Katalánsku žije okolo 15 000 neplnoletých hráčov, ktorí sú zapísaní vo federácii, ktorá sa vzhľadom na kritéria FIFA použité pri uvalení sankcií, takisto nenachádza v práve vzhľadom na pôvod mimo Španielska.

Zo všetkých týchto dôvodov predstaví FC Barcelona predstaviteľom FIFA príslušné odvolanie a ak to bude potrebné, obráti sa na Arbitrážny súd FIFA. Budú tiež prijaté vlastné opatrenia majúce za cieľ ochranu práv klubu, medzi ktorými sa nachádzajú aj práva na prestupy hráčov v obdobiach na tento účel určených.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.