FC Barcelona dostala od FIFA trest, podľa ktorého nemôže v dvoch po sebe idúcich prestupových obdobiach získať nového hráča, za porušenie pravidiel o medzinárodných prestupoch hráčov do 18 rokov. Novinár Luis. F. Rojo zo španielskeho denníka Marca odhalil 9 mien hráčov, ktorých sa to týka a zoznam dopĺňa o 10 hráča, u ktorého nie je porušenie pravidiel 100% isté.

Zoznam mladých hráčov, ktorých prestup mal viesť prestupovému zákazu:

Patrice Sousia (veková kategória: do 14 rokov; krajina: Kamerun)
Giancarlo Poveda (do 14 rokov; Kolumbia)
Lee Seung Woo (do 16 rokov; Južná Kórea)
Chan Kyul Hee (do 16 rokov; Južná Kórea)
Bobby Adekanye (do 16 rokov; Nigéria)
Paik Seung Ho (do 18 rokov; Južná Kórea)
Theo Chendri (do 18 rokov; Francúzsko)
Andrei Onana (do 18 rokov; Kamerun)
Maxi Rolon (do 18 rokov; Argentína)
Antonio Sanabria * (Sassuolo; Paraguaj)

* Jeho meno nie je 100% potvrdené.

Podľa Roja bol podnetom k prešetreniu prestupových postupov Barcelony prestup Kórejčana Lee Seunga Woa. Tohto hráča Barcelona získala v roku 2011 po Danone Cup v Južnej Afrike. V roku 2013 FIFA zakázala Lee Seungovi Woo hrať za Barcelonu za porušenie pravidiel ohľadne prestupových mladých hráčov.

Celá situácia je momentálne neprehľadná. Klub sa plánuje odvolať. Chelsea v podobnej situácii uspela v roku 2010, keď sa odvolala až na športový arbitrážny súd.

Desať mien na Rojovom zozname sú hráči s veľkou perspektívou a talentom. Predovšetkým Lee Seung Woo je považovaný za drahokam v tomto výbere. Budeme si musieť počkať ako sa celá situácia vyvinie, ak sa klub odvolá, zákaz nezačne platiť už v lete, ale aj tak to bude mať dopad na klub jeho povesť a príchod nových hráčov.

foto: internet

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.