Barca na domácom štadióne zdolala posledný tím tabuľky, Real Betis. Katalánci však nepredviedli príliš oslnivý výkon, keď dva góly dokázali streliť iba z penált a tretí gól si dal Betis sám.

1.polčas

Domáci boli podľa očakávaní lepší na lopte, a práve kvôli tomu boli na ihrisku tým kreatívnejším a celkovo lepším mužstvom. Barca mohla vyhrávať už po desiatich minútach hry, keď po prihrávke o Pedra pálil prudko Xavi. Jeho delovku však dokázal brankár Adán s ťažkosťami vyraziť.

V 14.minúte hostia faulovali Alexisa v pokutovom území a rozhodca nariadil penaltu. Na biely bod si postavil loptu tradične Messi a bez problémov poslal svoj tím do vedenia.

V 20.minúte bol veľmi blízko aj druhý gól, keď Adriano prihrával z ľavej strany na nabiehajúceho Pedra a Alvésa. Ani jeden z nich však loptu nedokázal usmerniť do odkrytej bránky.

Barca postupne zvyšovala tlak na svojho súpera, pribúdali aj šance, nedarilo sa však pridať druhý gól.

2.polčas

Barca začala druhý polčas dobre a už po piatich minútach mohla pridať druhý gól, keď po faule na Alvesa zahrával priamy kop Xavi. Jeho pokus však iba opečiatkoval brvno Adánovej bránky.

Ožili však hostia, ktorí vycítili bezzubosť domácich a na dlhé minúty ich dokázali zatlačiť na ich vlastnú polovicu. Všetky náznaky šancí však stroskotávali na nepresných finálnych prihrávkach.

V 65.minúte mohol Real Betis vyrovnať, keď strelu N’Diayeho tečoval Mascherano tak, že Pinto loptu vyrazil iba končekmi prstov.

V 67.minúte mali hostia veľkú smolu. Práve, keď už to vyzeralo, že môžu na Camp Nou uhrať dobrý výsledok prišiel vlastný gól. Prihrávku Adriana zrazil Jordi Figueraz do vlastnej siete tak, že Adán už nedokázal gólu zabrániť.

O minútu neskôr však Real okamžite znižoval. Pri rýchlom protiútoku sa dostala lopta až na striedajúceho Rubena Castra, ktorý loptu pretlačil do siete aj cez trojicu obrancov.

V 78.minúte Gerardo Martino striedal hneď dvojnásobne. Iniestu nahradil Fábregas a namiesto Pedro prišiel Neymar.

V 85.minúte Neymar potiahol loptu po ľavej strane ihriska a snažil sa loptu poslať do stredu na Messiho. Jeho center však hosťujúci obranca zastavil rukou a rozhodca opäť odpískal penaltu. Messi sa z bieleho bodu presadil opäť, aj keď tentoraz na dvakrát.

Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času využili domáci aj posledné striedanie. Xaviho nahradil Song.

Zostavy

FC Barcelona: Pinto - Alves, Mascherano, Bartra, Adriano - Sergio, Xavi, Iniesta - Pedro, Messi, Alexis

Lavička: Oier, Neymar, Cesc, Sergi Roberto, Tello, Montoya, Song

Betis Sevilla: Adán; Juanfran, Amaya, Jordi, Juan Carlos, N’Diaye, Lolo Reyes, Nono, Cedrick, Vadillo, Baptistao

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.