Túžba Barcelony vyhrať Ligu majstrov je obrovská a to najmä potom ako jej bol od FIFA udelený zákaz prestupov v dvoch po sebe idúcich prestupových obdobiach. Je to motivácia na viac k tradičnej túžbe byť najlepší a dokázať to aj na futbalovom trávniku.

Atlético Madrid je však náročný súper, ktorý v tejto sezóne prekonáva všetky svoje predsezónne vízie i sny svojich fanúšikov. V prvom zápase minulý utorok sa podarilo Atléticu ukoristiť na Camp Nou cennú remízu 1-1, ktorá mu dáva miernu výhodu do odvety.


Atlético Madrid

Najväčšou stratou pre tím Diega Simeoneho by bolo, ak nenastúpi hviezdny útočník Diego Costa, ktorý v 7 zápasoch tohtoročnej edície Ligy majstrov strelil 6 gólov. V sobotňajšom ligovom stretnutí proti Villarrealu svojmu tímu chýbal a predpokladá sa, že tomu bude tak aj v dôležitom súboji o postup do semifinále Ligy majstrov. A to napriek tomu, že v priebehu uplynulého týždňa podstúpil intenzívnu liečbu. Lekári tímu sa však obávajú, že príliš skorá zápasová záťaž by jeho zraneniu veľmi neprospela a mohlo by sa stať, že by chýbal aj v ostávajúcich zápasoch tejto sezóny.

Nechajme sa prekvapiť či Simeone jeho nasadením trochu zariskuje. Okrem zdravotných problémov Diega Costu má ťažkosti aj Arda Turan, ktorý rovnako ako Diego Costa chýbal svojmu tímu vo víťaznom ligovom zápase proti Villarrealu (1-0).

Forma Atlética na domácom trávniku však dáva tímu z hlavného mesta Španielska nádej na úspech v súboji s Barcelonou. Atlético vyhralo 16 z posledných 17 domácich zápasov v európskych futbalových súťažiach. Nad Barcelonou však Atlético nevyhralo už dlhý čas a tak to bude extrémne náročná úloha.

Posledné futbalové predstavenia medzi Barcelonou a Atléticom sú oslavou futbalu a aj zajtra by si mali prísť futbalový fanúšikovia na svoje. Atlético túži sa dostať do semifinále najprestížnejšej futbalovej súťaže po 40 rokoch, keď naposledy bolo v tejto fáze PEM v roku 1974.


FC Barcelona

Výkony tímu Gerarda Martina sú v tejto sezóne ako na hojdačke, raz je to lepšie a raz horšie. Zdá sa, že Barça je momentálne v stupňujúcej sa forme, čo by mohlo byť pre ňu výhodou. Počas víkendu si poradila s Realom Betis, ktorý je síce posledný, ale na Camp Nou predviedol výkon, za ktorý sa nemusí hanbiť.

Hoci Barcelona s Atléticom Madrid už 4 roky neprehrala (10 zápasov), v tejto sezóne ho ešte nedokázala poraziť. Vo všetkých štyroch odohraných zápasoch v tejto sezóne vo všetkých súťažiach Barça s Atléticom remizovala. Veríme, že sa jej smola prelomí v zajtrajšom zápase a zvíťazí, čím si zabezpečí postup do semifinále LM. Ak sa jej to podarí bude to jej siedme semifinále LM v rade za sebou.

Hoci by pre Barçu bolo výhodnejšie ísť do odvety z víťazstvom z prvého zápasu, Xavi si myslí, že takýto stav a imperatív víťazstva zvýhodňuje jeho tím. „Atlético uzatvára priestor. Nie je jednoduché si proti nim vytvoriť príležitosti. Naša hra musí byť plynulá a musíme si prihrávať rýchlo. Bude to skutočne náročný zápas. Boli by sme radšej, ak by sme tam išli z lepším výsledkom, ale všetko závisí na nás. Musíme vyhrať a to nás zvýhodňuje, lebo náš tím je zložený tak, aby útočil, no budeme členiť tím, ktorý hrá odlišne.“

Barcelone bude určite chýbať Victor Valdés a Gerard Piqué. Tiež sa nepredpokladá, že do zápasu nastúpi Carles Puyol.


Posledné vzájomné zápasy

01.04.2014 Barcelona 1-1 Atlético Madrid
R
11.01.2014 Atlético Madrid 0-0 Barcelona
R
28.08.2013 Barcelona 0-0 Atlético Madrid
R
21.08.2013 Atlético Madrid 1-1 Barcelona
R
12.05.2013 Atlético Madrid 1-2 Barcelona
V

Postavenie v tabuľke La Ligy

# Z V R P Skóre B Posledné výsledky
1. Atlético Madrid 32 25 4 3 70:22 79
V
V
V
V
V
2. Barcelona 32 25 3 4 92:26 78
V
V
V
V
V

Posledné zápasy

V R V V V V R V V V
05.04. Atlético 1-0 Villarreal 05.04. Barça 3-1 Betis
01.04. Barça 1-1 Atlético 01.04. Barça 1-1 Atlético
29.03. Athl. Bilbao 1-2 Atlético 29.03. Espanyol 0-1 Barça
26.03. Atlético 1-0 Granada 26.03. Barça 3-0 Celta
23.03. Betis 0-2 Atlético 23.03. Real Madrid 3-4 Barça

Fakty k zápasu

Súťaž: Liga majstrov, odvetný zápas štvrťfinále

Čas a dátum: 9.4.2014, 20:45

Mesto: Madrid

Štadión: Vicente Calderón

Rozhodca: Howard Webb

TV: Prima Cool, Digisport


Predpokladané zostavy

Atlético Madrid (4-4-2): Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Luis - Koke, Thiago, Gabi, Rodríguez - Villa, García

Barcelona (4-3-3): Pinto - Alves, Bartra, Mascherano, Alba - Busquets, Xavi, Iniesta - Messi, Fabregas, Neymar


Tip na výsledok

1 - 2

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.