Barca bude mať budúcu sezónu nového trénera! Tata síce podpísal kontrakt na dve sezóny, no druhú polovicu svojej zmluvy nedodrží. Takto znie jeho dohoda s vedením, podľa ktorej budú mať Blaugranas i budúcu sezónu nového kouča.

V zmluve vraj existuje dodatok, podľa ktorého by Tata tím opustiť mohol. Martino sa vraj v Barcelone necíti dobre a chce odísť, zatiaľ čo vedenie má jasno v tom, že Tata nesplnil požiadavky nato, aby pozdvihol mužstvo a poskytol mu nový impulz, vzájomná dohoda je teda ľahko dosiahnuteľná.

13. marca sa navyše v jednom z programov na Esport 3 objavila informácia, že sa Tata rozhodol skončiť. Oznámiť to mal svojim najbližším spolupracovníkom. V kabíne vraj upadol do nemilosti a u hráčov vraj nemá potrebný rešpekt, čo sa týka futbalovej stránky veci. Pripravenosť hráčov nie je totiž taká, ako by si to sám Tata predstavoval.

Španielsky Sport ešte koncom februára ponúkol informáciu, že sa začal hon na hľadanie nástupcu Martina. Mala to byť skutočná trénerská hviezda, ktorá by s tímom poriadne zatočila znova by ho namotivovala. Odzneli mená ako ako Ernesto Valverde, Luis Enrique, Villas-Boas, alebo naopak mená momentálne snáď najúspešnejších trénerov ako Simeone či Klopp.

V tomto momente sa zdá, že je jasným kandidátom na post trénera lodivod Dortmundu, Jurgen Klopp. Talentovaný nemecký tréner toho dosiahol s Borussiou posledné roky skutočne veľa a navyše sa príliš nezdá, že by Simeone Los Colchoneros hodlal opustiť. Klopp sa navyše zdá byť kvôli jeho pohotovosti a skvelým reakciám horúcejším kandidátom na zdá sa už nadobro voľnú trénerskú stoličku v Barcelone.

Konečné rozhodnutie však je na pleciach Bartomeua, ktorý potrebuje Barcelonu opäť dostať na vrchol. Podľa nedávnych informácií už Klopp podpísal priebežnú zmluvu, a tak sa teda už iba čaká, kedy naberú informácie reálne kontúry.

zdroj: sport.es

foto: internet

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.