Už zajtra nás čaká finále Copa del Rey medzi Barcelonou a Realom Madrid. Pozrime sa teraz na niekoľko zaujímavých faktov, ktoré tento zápas prináša.

Toto bude siedme finále v CdR medzi týmito dvoma klubmi. Bilancia je vyrovnaná, keď každý vyhral 3x.

Keď sa zameriame na finále, ktoré sa hrali vo Valencií, Real vedie 2:1.

Barca vyhrala štyri z posledných päť účastí vo finále CdR, Prehra prišla len v roku 2011. Pre porovnanie Real vyhral len v dvoch posledných finále zo siedmych.

Tata Martino sa môže stať tretím argentínskym trénerom, ktorý vyhrá Copu pre Barcelonu. Predtým trofej pre Blaugranas získali Helenio Herrara (1956 a 1981) a Cesar Luis Menotti (1983).

Argentínčan má zatiaľ navrch v súbojoch s Carlom Ancelottim, keď vyhral obe tohtoročné El Clásica.

Ancelotti dokázal doteraz vyhrať pohár 3x: dvakrát dominoval v Coppas Italia s AC Milan a získal aj jeden FA Cup s Chelsea.

Leo Messi predbehol Di Stefana v počte strelených gólov v El Clásicach (21) a svoj rekord môže ďalej zvyšovať.

Messi dal v troch finále Copy doteraz dva góly. V CdR ale ešte nedokázal streliť gól Realu Madrid, aj keď proti nemu hral už 5x.

Cristiano Ronaldo, ktorý ale s najväčšou pravdepodobnosťou nezasiahne do finále, dal Barcelone zatiaľ 13 gólov a stráca v tabuľke strelcov El Clásic jeden gól na dvojicu Gento a Puskas.

Ronaldo strelil vo finálových zápasoch (Real + Manchester) zatiaľ 8 gólov a až 5 z nich bolo hlavou.

Real Madrid je tím, ktorý najčastejšie účinkoval vo finále Copa del Rey (38x). Barca je ale to mužstvo, ktoré trofej najčastejšie vyhralo (26x).

zdroj a foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.