Pep Guardiola sa pokúsil o prestup Andreu Pirla do Barcelony. Pozadie celej záležitosti priblížila autobiografia talianskeho hráča, ktorá bola vydaná v utorok.

"Už teraz sme veľmi silní. Naozaj nemôžem žiadať viac, ale ty by si bol čerešničkou na torte. Hľadáme stredopoliara, ktorý by sa dopĺňal so Xavim, Iniestom a Busquetsom a ten stredopoliar si ty. Máš všetky predpoklady na to, aby si hral v Barcelone a jeden zvlášť - si svetová trieda," povedal Guardiola Pirlovi pred zápasom o trofej Joana Gampera, ktorý sa hral medzi Milánom a Barcelonou na Camp Nou 25. augusta 2010.

Po zápase Guardiola využil možnosť, že všetci novinári sa išli potrhať za Zlatanom Ibrahimovičom a Pirla si zavolal do svojej kancelárie. Pep Andreu čakal sediac vo svojom kresle s pohárom vína v ruke: "Potrebujeme ťa tu, Andrea," povedal.

Rozhovor pokračoval dobrú pol hodinu a Pep robil čo mohol, aby talianskeho reprezentanta presvedčil. Priznal, že Barcelona už s Milánom nadviazala kontakt a vyzeralo to, že taliansky celok prestupu prikývne. "Musíš sem prísť, Andrea. Vždy som ťa mal ako hráča rád. Chcem ťa trénovať," povedal Pep prekvapenému Pirlovi, ktorý si podobný scenár nepredstavoval ani vo svojich najdivokejších snoch.

zdroj: marca.com
foto: theguardian

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.