Barca vo finále Španielskeho pohára podľahla Realu Madrid 1-2. V prvom polčase otvoril skóre Di Maria. V druhej časti hry vyrovnával Bartra, ale pár minút pred koncom rozhodol o triumfe Realu Gareth Bale.

1.polčas

Obe mužstvá začali zápas aktívne a hral sa pomerne otvorený futbal. Barca i Real sa snažili v ofenzíve, vysledkom čoho boli šance na oboch stranách. Jednalo sa však o pomerne komplikované situácie, pri ktorých brankári nemuseli zasahovať.

V 10.minúte Real Madrid otvoril skóre. Pri rýchlom protiútoku sa dostal do úniku Di Maria a ľavačkou dokázal prestreliť Albu i Pinta.

V 21.minúte bola Barca blízkok vyrovnaniu, keď z ľavej strany pekne prihrával Fábregas. Na jeho prihrávku však Neymar nedočiahol.

Postupne prebrali opraty zápasu do svojej moci Katalánci, ktorí držali loptu na svojich kopačkách a snažili sa tvoriť. Nedarilo sa im však výraznejšie ohroziť bránku Ikera Casillasa.

2.polčas

Do druhého polčasu prišla Barca s jednou zmenou v zostave. Na trávnik sa dostal Adriano, ktorý nahradil Jordiho Albu.

V 50.minúte Pepe fauloval Messiho a Barca zahrávala priamy kop. Messiho pokus však letel vysoko nad Casillasovu bránku.

V 60.minúte striedal Gerardo Martino opäť. Tentoraz odchádzal z hracej plochy Fábregas a na jeho miesto prišiel Pedro.

Barca aj v druhom polčase dominovala v držaní lopty, ale hráči sa do zakončenia netlačili, a tak akcie končili pred finálnou prihrávkou. Real sa na druhej strane snažil o rýchle protiútoky s okamžitým zakončením.

V 67.minúte dostal Real po rohovom kope loptu do barcelonskej siete aj druhýkrát. Gól však neplatil kvôli postaveniu mimo hry.

V 68.minúte sa však tešila Barca. Po rohovom kope našiel Xavi presným centrom Marca Bartru, ktorý loptu poslal presne k vzdialenejšej tyči a Casillas bol bez šance.

Aj za vyrovnaného skóre sa obraz hry a ani taktika oboch tímov nezmenili. Barca aj naďalej držala loptu a snažila si vytvoriť šancu postupným napredovaním

V 85.minúte Real strhol vedenie na svoju stranu. Svoju rýchlosť ukázal Gareth Bale, ktorý po ľavej strane prešprintoval Marca Bartru, dostal sa pred Pinta a pomedzi jeho nohy dostal loptu do siete.

Po góle sa striedalo. Hraciu plochu opustil práve chybujúci Bartra. Do hry sa zapojil Alexis.

V poslednej minúte riadneho hracieho času sa dostal do čistej šance Neymar, ten však trafil iba tyčku.

Zostavy

FC Barcelona: Pinto - Alves, Mascherano, Bartra, Alba - Sergio, Xavi, Iniesta, Fabregas - Neymar, Messi

Lavička: Oier, Puyol, Adriano, Song, sergi Roberto, Pedro, Alexis

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrão - Modric, Alonso, di María - Isco, Benzema, Bale

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.