Barcelona neprehrala tri oficiálne zápasy v rade už celých 11 rokov. Naposledy sa niečo také prihodilo ešte za čias prezidenta Gasparta.

V tomto týždni Barcelona utrpela hneď tri prehry v rade v troch rôznych súťažiach. Vo všetkých troch súťažiach si zahatala cestu na titul. Prvá prehra prišla na Vicente Calderón, kde zverenci Gerarda Martina utrpeli porážku 0-1 a vypadli z Ligy Majstrov. Následne ťahali za kratší koniec aj v Granade, kde takisto prehrali jedným gólom a odpísali sa tak aj v lige. Zlatý klinec prišiel včera na Mestalle, kde Barcelona do tretice opäť prehrala, tentokrát s Realom Madrid a obrala sa o možnosť zisku Kráľovského pohára.

Tri prehry v rade si culés už ani nepamätajú. Naposledy sa takáto situácia udiala ešte za čias Joana Gasparta v roku 2003. Vtedy sa po troch prehrách menil aj tréner. Katalánci podľahli Valencii 2-4, Celte Vigo 0-2 a Atléticu 0-3.

Trénerom Barcy počas prvých dvoch prehier bol Louis van Gaal, ktorého vystriedal Toňo de la Cruz. Vtedy sa Barca nachádzala až na 13. mieste. Prehrala však aj s Atléticom.

V tomto prípade išlo o tri ligové prehry za sebou. Aby sme našli tri porážky v troch rôznych súťažiach, musíme sa vrátiť až do roku 2000. Pod vedením Louisa van Gaala Barca prehrala s Chelsea v Lige Majstrov, s Mallorcou v La Lige a Atléticom v Copa del Rey.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.