Denník Mundo Deportivo prináša zoznam štyroch možných trénerov, ktorí by od nasledujúcej sezóny mohli prebrať opraty Barcelony po Gerardovi Martinovi. Na zozname je trojica Španielov a jeden Holanďan.

Ernesto Valverde - obľúbenec Zubizarretu

Navyše spolu majú aj vynikajúce vzťahy v súkromí. Zubi odborným zručnostiam Valderdeho vo všeobecnosti verí. Dokazuje to jeho práca v Athletic Club, s ktorým pomýšľa na miestenku v Lige Majstrov. Preferuje dobrý futbal s útočným poňatím hry.

Frank de Boer - vynikajúci študent barcelonskej hry

S Ajaxom má kontrakt do roku 2017, ale holandský denník AD ubezpečuje, že Frank de Boer by Gerarda Martina v Barcelone mohol nahradiť. Pred niekoľkými dňami sa k možnému odchodu do metropoly Katalánska vyjadril aj De Boer a nič nevylúčil.

Luis Enrique - prirodzený nástupca Pepa

Keď z Barcelony odišiel Tito Vilanova, športový riaditeľ chcel za trénera prvého tímu viac Enriqueho, než Valverdeho. Sandro Rosell však nakoniec presadil Gerarda Martina, hoci Zubizarreta trval na Enriquem. V čase, keď ešte viedol Barcelonu B ho mnohí považovali za prirodzeného nástupcu Guardiolu.

Paco Jémez - odvážny a ofenzívny

Sám Tata ho v jednej z ankiet označil za svoju nástupcu. Rayo vytiahol zo zostupového pásma a ako jediný tím bol Barcelone schopný zobrať loptu. Na Camp Nou ho uznávajú ako odvážneho trénera, ktorý rád zasahuje do hry. Preferuje ofenzívny štýl a aby dosiahol úspechy, nebojí sa riskovať.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.