Futbal zbližuje ľudí, dokáže spájať rodiny, mestá, krajiny, no i celý svet. Hráči sú vzormi pre mladých, pre deti i dospelých, stávajú sa tvárami reklám či mnohých charitatívnych projektov. Nie všetci sa však stali hrdinami v pozitívnom slova zmysle.

Športový portál Bleacher report prináša zoznam Top 10 najnenávidenejších futbalistov súčasnoti, v ktorom nechýba ani jeden z hráčov Blaugrana. Bez zbytočného okolkovania sa poďme pozrieť, o ktorých hráčov sa jedná.

10. Zlatan Ibrahimovič

Ako 17-ročný odmietol ponuku Arsenalu, aby sa následne o pár rokov neskôr stal nesmierne kontroverznou postavou FC Barcelona. Známy je hlavne svojou egocentrickou povahou a vyjadreniami smerom k Pepovi Guardiolovi, o ktorom okrem iného vyhlásil, že ho počas jeho pôsobenia v Katalánsku šikanoval, no ktorý je podľa tohto vysokého Švéda i chlap, ktorý nemá gule. Práve aj vďaka týmto vyhlásenia sa stal Zlatan veľmi diskutabilnou osobnosťou. Môžete ho jednoducho buď milovať, alebo nenávidieť.

9. Mario Balotelli

Mario sa podľa viacerých odborníkov v istých veciach zhoduje práve s jeho legendárnejším kolegom, Zlatanom Ibrahimovičom. Jeho flegmatická povaha z neho spravila v niektorých kruhoch veľmi nepopulárneho futbalistu, no vďaka jeho výnimočným schopnostiam aj napriek tomu, že ho Mancini označil za veľké dieťa, na ktoré jednoducho treba dávať pozor, dokáže zdatne plávať vo vodách svetového futbalu a byť úspešným. Počas jeho pôsobenia v Interi Miláno ho viedol aj José Mourinho, ktorý ho neskôr označil za nekontrolovateľného. Známy sa stal aj vďaka tričku, ktoré si obliekol pod svoj dres ešte počas pôsobenia v Manchestri City. Vtedy sa pýtal, Why always me? Hráč, ktorý je rád stredobodom pozornosti teda logicky nie je pre každého sympatickým futbalistom.

8. Sergio Busquets

Večný simulant, futbalista z marcipánu alebo skutočný futbalový podvodník. Sergiovi sa za posledných pár rokov ušlo množstvo prívlastkov, ktoré ho spravili ikonou neprajníkov katalánskeho futbalu. Na defenzívneho záložníka vraj nemôžete ani príliš silno dýchnuť bez toho, aby sa nezosypal. Jeden z najlepších a futbalovo nesmierne podceňovaný defenzívny záložníkov sa stal hlavne poslednú dobu výrazne neobľúbeným najmä v tábore fanúšikov Realu Madrid. Určite si spomínate na jeho pristúpenie Pepeho v predposlednom zápase El Clásico. Okrem toho mal mať Sergio na rováši aj rasové urážanie ľavého beka Madridu, Marcela.

7. Emre Belözoğlu

Emre je v súčasnosti hráčom tureckého Fenerbahçe Istanbul, no ešte počas svojho pôsobenia v anglickom Newcastli sa dostal do nemilosti fanúšikov vďaka rasovým inzultáciám viacerých futbalistov čiernej pleti v Premier League. Veľmi známy je aj incident, keď si s ním počas zápasu svoje účty vybavil Didier Zokora, ktorý mal zdá sa urážok už dosť, a tak uštedril futbalistovi z Turecka kopanec do rozkroku. Aj takto sa dá povedať nie rasizmu!

6. Pepe

Ten je presným opakom Sergia Busquetsa. Niežeby Pepe taktiež nedokázal občas predviesť nejaký alibistický teatrálny výstup, no negatívne sa preslávil hlavne vďaka jeho brutalite na ihrisku. Okrem toho, že sa v jednom zo zápasov El Clásico pokúsil Messimu oddeliť prsty od jeho ruky si určite spomínate aj na to, keď si Pepe v jednom zo zápasov neudržal nervy na uzde a protihráčovi viackrát zabrúsil po chrbte spodkom svojej kopačky. Pepe následne už vedel, že bude vylúčený, a tak nám niečo predviedol aj zo svojho pästiarskeho umenia a pravý hák uštedril ďalšiemu protihráčovi. Skutočne sa pri tomto futbalistovi vynára pocit, že jediní, ktorí tohto človeka ako tak akceptujú, sú fanúšikovia Bieleho baletu. Obranca je to však nepochybne skvelý, v noci a sám v tmavej uličke by som ho však stretnúť nechcel.

5. Ashley Cole

Nenávidený hlavne v Arsenale, no Ashley nie je príliš veľkým obľúbencom ani v reprezentácii Anglicka. Jeho transfer na trase Gunners - Chelsea mu Kanonieri neodpustia vraj nikdy. Okrem toho sa Ashley ukázal aj ako záletník, keďže svoju teraz už bývalú manželku Cheryl Cole podviedol preukázateľne až štyrikrát. 33-ročný Ashley sa stal aj terčom obvinení, že postrelil 21-ročného mladíka vzduchovkou. Nečudo, že je tento pravý obranca jedným z najnenávidenejších anglických futbalistov súčasnosti.

4. El Hadji Diouf

Senegalský internacionál bol už od detstva veľkým búrlivákom. Okrem toho, že pre jeden francúzsky denník označil britského obľúbenca a legendárnu postavu Liverpoolu, Stevena Gerrarda za nesmierneho obmedzenca a sebca, sa stal známym aj bitkami v nočných kluboch. V jednom zo zápasov opľul 11-ročného fanúšika Middlesbrough a tak isto dostal aj 5-ročný dištanc na medzinárodnej úrovni za viaceré disciplinárne prehrešky. Naozaj veľmi ťažko kontrolovateľný futbalista.

3. Joey Barton

Okrem toho, že je to tiež veľmi tvrdý futbalista, ktorý húževnatosťou a dôraznosťou na ihrisku nešetrí, je tento Angličan nenávidený aj kvôli jeho vysokej aktivite na sociálnych sieťach, kde sa často dopúšťa urážania ostatných klubov či hráčov. Pri urážaní ešte chvíľu zostaneme, keďže to si často neodpúšťal ani priamo na trávniku. Joey má na konte aj 77-dňový pobyt za mrežami, na internete sa objavilo video, v ktorom vo svojom súkromí na verejnosti opakovane udieral istého muža. Joey počas tohto incidentu svojej obeti rozdal až 20 rán! Zlý chlapec Joey je na treťom mieste pravdepodobne zaslúžene.

2. John Terry

Údajný rasista, záletník a osoba ignorujúca mravné zásady futbalistu i človeka. Okrem toho, že sa John v minulosti rád ukazoval v nočných kluboch, je nesmierne slávna jeho aféra s manželkou spoluhráča z reprezentácie. So ženou Wayna Bridga mal pomer dlhšiu dobu a tá s ním nakoniec aj otehotnela, z čoho napokon rezultovalo aj to, že prišiel tento aj napriek všetkému skvelý stopér o kapitánsku pásku v anglickej reprezentácii. Okrem iného aj nesmierne vulgárne rasovo urážal Antona Ferdinanda, začo mu neskôr bol aj vymeraný trest na niekoľko zápasov.

1. Luis Suárez

A máme tu víťaza! Liverpoolsky upír sa v Anglicku neteší príliš veľkej popularite. Kombinácia jeho častého filmovania, rasového urážania futbalistov tmavej pokožky, ale aj jeho futbalová genialita z neho spravili aktuálne asi najnenávidenejšieho futbalistu nie len v Premier League. Jeho futbalová agresivita sa však častokrát premieňa aj na diskutovanie s rozhodcami či protihráčmi, vďaka čomu je Luis vraj rovnako nepopulárny aj medzi ostatnými športovcami. Evru nazval čiernou opicou, Ivanoviča zas uhryzol. Takto sa teda popularita nebuduje.

Ak by Vám prišli na um ďalšie mená skutočne nenávidených futbalistov súčasnosti, prosím, podeľte sa s nimi v komentároch pod článkom!

zdroj: bleacherreport.com + @taylor

foto: internet

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.