Barcelona má za sebou nesmierne 'vydarený' týždeň, keď dokázala za tri zápasy prísť o tri najdôležitejšie trofeje sezóne. Chabé výkony hráčov na trávniku však mali aj dohru. Inými slovami - kampaň proti Barcelone vrcholí.

Už vedenie Katalánskeho gigantu po uvalení sankcií FIFA za údajné prešľapy pri prestupoch mladistvých hráčov oficiálne potvrdilo, že vyšetruje kampaň namierenú proti klubu. Tá začala približne pred rokom.

V uplynulých dňoch si hráči museli k povinnej výbave na ceste pribaliť aj železné nervy, nakoľko za každým rohom čakali tkz. fanúšikovia, ktorí na nich spustili paľbu ostrej kritiky. Poslednou kvapkou bol zatiaľ útok na Messiho na letisku. Zaujímavé na tom je, že stále išlo len o malú skupinku ľudí, ktorí na predstaviteľov mužstva čakali s kamerami v ruke.

Denník Mundo Deportivo však prináša zaujímavé zistenia, keď píše, že všetky útoky boli starostlivo naplánované s cieľom ešte viac klub aj jeho fanúšikov zdiskreditovať a hráčov úplne psychicky položiť. Informuje, že klub dal všetky útoky starostlivo prešetriť a plánujú sa aj oficiálne obvinenia.

Denník píše, na hráčov, Gerarda Martina či na Messiho slovne útočili prezlečení prívrženci iného klubu. Vraj dokonca dostali dresy Barcelony a každý za odvedenú prácu po 50 € na ruku. Nehovoriac o inzultácii na letisku na adresu Lea Messiho. Na Argentínčana slovne zaútočil jeden jediný človek, ktorý sa pritom sám natáčal a video okamžite nahodil na Youtube a rozoslal ho aj médiám v Španielsku.

Ďalšou škvrnou je vyčíňanie fanúšikov Blaugrana po zápase s Realom, kedy na Mestalle vytrhali zopár stoličiek a zničili zariadenie na toaletách. Madridské denníky sa toho okamžite zhostili a informovali o tom ako o veľkej veci. Zistenia katalánskych denníkov však prinášajú informácie, že v skupinách boli opäť zaplatení ľudia.

Nehovoriac o tom, že ak sa povie A, nech sa povie aj B. Internetom sa začali šíriť fotografie fanúšikov, ktorí oslavovali víťazstvo Madridu v Copa del Rey pálením katalánskej vlajky či fotografovaním sa s fašistickou vlajkou.

Smutné na tom je, že titulky novín plnia práve hŕstky pologramotných ľudí plniacich niekoho príkazy. Kto však stojí za touto štvavou kampaňou zatiaľ nie je jasné. Katalánsky klub každopádne všetky tieto udalosti oficiálnymi cestami vyšetruje. Od prezidenta Barcelony máme aj prísľub, že o záveroch vyšetrovania bude svet informovaný.

zdroj: mundodeportivo.es forcabarca.sk internet
foto: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.