Gerardo Martino sa dnes objavil na tlačovke pred zápasom s Athletic Club. Po zložitom týždni bolo o čom diskutovať.

Boj až do konca

"Mužstvo v žiadnom prípade nerezignuje. Všetci cítime ranu z minulého týždňa, pretože behom týždňa prišli tri údery. No stále môže nastať situácia, že mužstvá z čela uhrajú výsledky, ktoré môžu byť výhodné pre nás. To je pre nás povzbudenie. Našou povinnosťou je bojovať do konca."

Úpadok v dôležitom momente

"Musíme analyzovať posledných päť či šesť rokov a nie posledné dva. Ale mužstvo bolo stále súťaživé. Rok dozadu vyhralo titul."

Predčasné myslenie na budúcu sezónu

"Nemám taký pocit. Potrebujeme len jedno zakopnutie od každého mužstva, ktoré máme pre sebou. Ak by sme už teraz mysleli na nasledujúcu sezónu, urobili by sme chybu, keďže naši súperi ešte môžu zakopnúť. Musíme veriť, že máme ešte šancu."

Budúcnosť Martina

"Nepovedal som, že som sa rozhodol, iba to, že ani prehra ani výhra nezmení môj názor. Nemám čo povedať. Som tu, aby som hovoril o zápase."

Fanúšikovia

"Možno že netrpezlivosť prišla skôr ako zvyčajne vzhľadom na uplynulé obdobie, ale je v našich rukách, aby sme situácii zvrátili."

Messi

"S hráčmi hovorím každý deň, ale špeciálne stretnutie som s ním nemal."

Zmeny

"Ak sa pozrieme na káder Barcy, zdá sa mi, že hráči sú v optimálnom veku, aby boli konkurencieschopní. Prestupy z klubu a naopak sú vždy aj v mužstvách, ktoré vyhrávajú. Ale pri pohľade na vek Piquého, Busquetsa, Bartru, Andrésa, Cesca, Lea, Neymara... nemyslím si, že sú potrebné drastické zmeny."

Athletic

"Athletic má veľkú hierarchiu a k tomu treba prirátať naše slabé obdobie. Musíme to prekonať. Baskovia sú nebezpeční na krídlach a tiež po strelách Aduritza a hráčov z druhej vlny. Riešením by bolo dostupovanie."

Messiho budúcnosť

"To, že sa hovorí o Leovej budúcnosti zaskočí až 90% ľudí, ktorí sú spojení s futbalom. Neviem však povedať, ako veľmi to na neho vplýva. Myslím si však, že vôbec, lebo ak hráči vychádzajú na trávnik, zabúdajú na otázky ohľadom kontraktov a sústredia sa iba na futbal. Ak hovoríme o Messim, vždy sa všetko preháňa. Myslím, že svoju kariéru ukončí v Barcelone."

Zhodnotenie svojej práce

"So svojou prácou nie som absolútne spokojný. Hlavne preto, lebo ak nie sú výsledky, človek spokojný byť nemôže. V mužstve, ktoré vyhráva bežne, výsledky pre vás môžu byť hrozbou. Ak sme prehrali dva tituly, neviem vytiahnuť žiadne pozitíva. Navyše, vyhrať ten tretí bude veľmi ťažké."

zdroj: as.com
foto: as.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.