Niet pochýb o tom, že posledný týždeň bol jedným z najhorších za posledných niekoľko rokov. Množstvo culés si ani nepamätá, kedy naposledy Barca prehrala tri oficiálne zápasy v rade. Vypadla z Ligy Majstrov, prehrala s Granadou a katastrofu zavŕšila prehrou vo finále pohára.

Čas na veľkú revolúciu?

Otázku či je Andoni Zubizarreta revolúciu v Barcelone uskutočniť necháme bokom. Pred vedením však stojí nesmierne ťažká úloha. Posledný týždeň ukázal, že revolúciu nemôžeme odkladať o ďalší rok. Samozrejme, všetko záleží od FIFA, či nakoniec Barcelone povolí prestupy.

Bude Valverde Martinovým nástupcom?

Ešte nedávno, Josep Maria Bartomeu ubezpečoval, že budúcnosť Martina v Barcelone je jasná. Argentínčan mal v hlavnom meste Katalánska zotrvať až do konca svojho kontraktu. Tieto výroky však zmenili tri prehry na troch frontoch. Odchod Martina po sezóne je čoraz reálnejší. Jeho nástupcom má byť Ernesto Valverde, tréner Athletic Bilbaa alebo Luis Enrique, ktorý v súčasnosti vedie Celtu Vigo.

Svojou filozofiou hry zapadajú do Barcy obaja ideálne. Valverde má so svojimi zverencami šancu na štvrté miesto v lige a tým pádom účasť v budúco sezónnej Lige Majstrov. Baskovia sa v prebiehajúcom ročníku prezentujú veľmi dobre. Podarilo sa im remizovať s Realom Madrid a Barcu dokonca porazili. Luis Enrique sa po nevydarenej sezóne v AS Rím sťahoval opäť do La Ligy, kde aktuálne vedie Celtu Vigo. Dosahuje uspokojivé výsledky.

Podľa denníka Mundo Deportivo je však favoritom na trénerskú stoličku práve Valverde. Ten bol s postom trénera FC Barcelona spájaný už predtým. A teraz má obrovskú šancu. Výhodou Valverdeho je fakt, že má so Zubizarretom vynikajúci priateľský vzťah.

Výpredaj čiže dlho ohlasovaná revolúcia?

Nie je tajomstvom, že súčasní hráči povyhrávali všetko na viackrát a to vyžaduje nemalú revolúciu. Hráči potrebujú nový impulz a motiváciu, aby boli po ďalších tituloch a úspechoch hladní. Skutočne teda nastal čas na obmenu kádra. Do toho však má čo povedať FIFA. Pritom treba mať na pamäti, že sa do Barcy vrátia Rafinha a Deulofeu. Obaja z hosťovania.

Na druhej strane katalánske médiá informujú, že klub nebude hráčom robiť problémy v prípade, ak by chceli z klubu odísť. Predovšetkým sa hovorí o Alvesovi a Songovi. Brazílčana má na muške PSG, kým Kamerunčan môže odísť do Manchestru United. Klub zároveň môžu opustiť Tello a Alexis Sánchez. Javier Mascherano má dvere otvorené v Serii A, menovite v Neapole.

Určitosťou je odchod Oiera, Jonathana dos Santosa, Isaaca Cuencu a Ibrahima Afellaya. O týchto hráčov klub už dlhší čas nestojí a Zubizarreta ich sám rád pošle preč.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.