Barca to na domácom štadióne proti Athletic Bilbau zvládla. Víťazstvo sa však rodilo ťažko. Po bezgólovom prvom polčase otváral skóre v druhej časti Aduriz. Barca na jeho gól dokázala odpovedať až pred koncom zápasu, keď vyrovnával najprv Pedro a víťazstve rozhodol Messi.

1.polčas

Od prvých minút sa hralo pomerne otvorene, bez dominancie jedeného či druhého mužstva. Barca mala loptu tradične častejšie na kopačkách, ale v ofenzíve túto prevahu nedokázala využiť.

Domáci sa do prvej vážnejšej šance dostali v 13.minúte, keď Messi pekne za obranu Alexisa. Ten však pálil iba do brankára hostí. Krátko na to sa do podobnej šance dostal aj Messi, ale aj on stroskotal na Iraizozovi.

V 18.minúte našiel Iniesta krásnym centrom Messiho, ktorý z voleja dostal loptu do siete. Gól však neplatil kvôli Leovmu ofsajdu.

V 30.minúte mohlo Bilbao strhnúť vedenie na svoju stranu potom, čo Aduriz vystrúhal krásne nožničky. Jeho ekvilibristický pokus však smeroval iba do pravej žrde a s následnou dorážkou Susaetu si Pinto dokázal poradiť.

Barca chvíľami vyvíjala na súpera obrovský tlak, a ten často nevedel „kde skôr skočiť“. Ofenzíva Barcy však až trestuhodne zlyhávala v koncovke.

2.polčas

Barca nezačala druhý polčas dobre. V 50.minúte sa hostia dostali do protiútoku, k lopte sa dostal Aduriz a presnou strelou z hranice pokutového územia prekonal Pinta.

V 57.minúte mohli domáci vyrovnať, keď Xavi vysunul po ľavej strane Pedra. Ten však pálil iba do nôh brankára hostí.

Trápenie domácich v koncovke pokračovalo aj o pár minút neskôr, keď sa sám na Iraizoza rútil Messi. Jeho prízemná strela však išla tesne vedľa.

V 70.minúte Tata Martino prvýkrát striedal. Do hry sa zapojil Fábregas a hraciu plochu opustil Xavi.

V 72.minúte to tam konečne padlo! Alves sa výborne uvoľnil po pravej strane, odkiaľ prihrával Alexisovi na strelu. Jeho pokus ešte tesne pred Iraizozom tečoval do siete Pedro.

V 74.minúte mala Barca po faule na Messiho výhodu priameho kopu. Exekúcie sa chopil sám faulovaný a prudkou prízemnou strelou poslal svoj tím do vedenia.

V 84.minúte predviedol nečakané sólo Mascherano, ktorý loptu potiahol od polovice ihriska až šestnástke hostí. Jeho pokus však mieril vysoko nad. Krátko nato domáci striedali opäť. Alexisa nahradil Tello.

Zostavy

FC Barcelona: Pinto - Alves, Mascherano, Bartra, Adriano - Xavi, Song, Iniesta - Alexis, Messi , Pedro

Lavička: Oier, Montoya, Sergi Gómez, Fàbregas, Sergi Roberto, Afellay a Tello

Athletic Club: Iraizoz - De Marcos, San José, Laporte, Balenziaga - Iturraspe, Erik Moran, Herrera - Susaeta, Aduriz, Muniain

Lavička: Herrerin; Toquero, Rico, Beñat, Iraola, Etxeita, Albizua. Guillermo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.