Leo Messi dokázal streliť v posledných trinástich zápasoch až osemnásť gólov a od Costu a Ronalda ho delí jeden, respektíve dva góly. Do konca sezóny zostáva odohrať ešte štyri kolá, v ktorých sa rozhodne o najlepšom strelcovi najvyššej španielskej súťaže.

O Pichichi, trofej pre najlepšieho strelca La Ligy, sa v tejto sezóne pobijú Leo Messi (26 gólov), Diego Costa (27 gólov) a Cristiano Ronaldo (28 gólov). Aj napriek zraneniu, ktoré Messiho odstavilo na sedem ligových zápasov z hry, sa dokázal dotiahnuť opäť na čelo tabuľky strelcov a bojovať o túto trofej. Messi tak určite nie je len priemerným hráčom a čo sa gólov týka, dokáže svojmu mužstvu výrazne pomôcť. V nasledujúcej tabuľke si môžte pozrieť aké zápasy jednotlivých hráčov a ich tímy ešte čakajú:


H - domáci zápas, A - vonkajší zápas

Ešte v januári to tak všetko dobre nevyzeralo, v prvých zápasoch po jeho zranení bola navyše Messiho forma neistá. Avšak v posledných 13 zápasoch dokázal vstreliť ohromujúcich 18 gólov a dotiahnuť sa tak na elitu španielskych strelcov. Toto trio zároveň figuruje na popredných priečkach pre Európsku zlatú kopačku. Na čele tabuľky je Luis Suárez z Liverpoolu s 30 gólmi, čo v tomto bodovom systéme znamená 60 bodov, potom už nasleduje trojka zo španielskej ligy v poradí Ronaldo (56), Costa (54) a Messi (52).

Telmo Zarra bol hráč, ktorý v štyridsiatych a päťdesiatych rokoch minulého storočia hral za Athletic Bilbao. Bol to perfektný strelec a za celú svoju kariéru v tomto klube dokázal v lige vsietiť neuveriteľných 251 gólov. Ľudia si mysleli, že toto číslo nebude nikdy prekonané, ale potom prišiel Messi a všetko razom vyzerá inak. Lionel Messi za Barcelonu strelil už 241 ligových gólov a je asi len otázkou času, kedy prekoná rekord Telma Zarru. Ak to nebude do konca tejto sezóny, do konca roka 2014 by už mal byť novým rekordérom Argentínčan určite.

Foto: fcbarcelona.com
Zdroj: fcbarcelona.com, soccerway.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.