Sankcie FIFA nebudú mať na Športového riaditeľa Barcelony a jeho prácu vplyv.

Andoni Zubizarreta dostane od prezidenta klubu väčšie právomoci. Obavy medzi manažérmi Barcelonu sú však veľké. Klubovú štruktúru tak po konci sezóny nezasiahnu rozsiahlejšie zmeny.

Bartomeu chce týmto krokom uspokojiť technického riaditeľa, s ktorým odkedy je prezidentom, veľmi úzko spolupracuje. Šéf Blaugrana Baskovi povedal, že jeho pozícia nie je ohrozená a môže pripravovať mužstvo na nasledujúcu sezónu. Ohrození nie sú ani jeho spolupracovníci.

Zámerom prezidenta je reštrukturalizácia mládežníckeho futbalu. Zlé riadenie malo za následok prestupové sankcie od FIFA, ktoré majú vplyv na mužstvo a priamo sa dotknú osôb, ktoré sú za prestupy mladých hráčov zodpovedné.

Bartomeu je nútený riešiť celú záležitosť s FIFA. Jeho intenciou je, aby zmeny prešli bez veľkého mediálneho ohlasu, aký by odvolanie Zubizarretu určite vyvolalo. Takýto postup nie je riešením. Okrem toho nie je vhodné, aby bol športový riaditeľ uznaný vinným z celého prestupového škandálu.

V mládežníckych sekciách sa veľké zmeny neplánujú, no budú mať vplyv na celý systém za účelom zlepšiť jeho fungovanie. Všetko to má riadiť Zubizarreta.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.